17
Mayıs
2024
Cuma
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

İskilip şantiyeye döndü

 Görev gelmesinin ardından ilk iş olarak halkla ve sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, ilçe yöneticileri ile yoğun bir diyalog başlatan Belediye Başkanı Orhan Öztürk, uzun süredir ilçede yapılması gereken konuları projelendirirken, hazırlanan projeler hayata geçirilmeye başlandı.

2000 yılında temeli atılan ve kısa süre devam eden, İskilip’i Marmara’ya bağlayan, 50 yıllık proje Belediye Başkanı Orhan Öztürk’ün yoğun diplomatik, bürokratik ve siyasi girişimleri ile ciddi ve hızlı bir çalışma temposuna kavuşurken, temel atımından bir süre sonra tamamen duran yol çalışmasının 16 kilo metrelik kısmı ihale edildi ve çalışmalar başlatıldı. Belediye Başkanı Orhan Öztürk’ün Karayolları Genel Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde bulunduğu girişimler sonucu 16 kilo metrelik kısım ihale edildi. Yol çalışması tüm araç ve personel desteği ile devam ederken, bu çerçevede İskilip Elmabeli güzergahında başlatılan iyileştirme çalışmaları da aralıksız olarak devam ediyor.

Uygun maliyetle Toplu Konut Edindirme amaçlı olarak hasırlanan projenin fizibilite çalışmaları tamamlanırken, Toplu Konut İdaresi ile yapılan çalışma sonucu tüm hazırlıklar Belediyemiz Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısına sunulmak üzere tamamlandı.
İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, bölgenin en eski yerleşim merkezi olması dolayısı geleneksel kültürün gelişmesine paralel olarak yöresel doğal gıda ürünlerinin sosyal yapıya yerleştiğini belirterek, dünyada sadece İskilip’te özel ekiplerle yapılan ve saray yemeği olarak anılan İskilip dolması ile tamamen evlerde üretilen İskilip turşusuna patent alma süreci başlatıldığını söyledi.

ÇORUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 15:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?