19
Mayıs
2024
Pazar
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Kendisiyle yaşıt olan arabasıyla hala yollarda

İskilipli Muharrem Almalı, kendisiyle yaşıt olan 1947 model Amerikan yapımı otomobiliyle, ilçenin engebeli yollarında ekmek peşinde koşuyor. 19 FA 786 plakalı Dodge marka otomobilinin hiç zorlanmadığını belirten Almalı, "Aldığım günden beri otomobilimden çok memnunum. Bana hiç büyük bir masraf çıkarmadı" dedi.

Arabasının bir zamanlar askeriye tarafından kullanıldığını belirten Almalı, "1967 tarihinde 'iş görmez' diye emekliye ayırmışlar. Ondan sonra bir aracı sayesinde bu arabayı aldım. 4x4 aracımla traktörlerin bile ulaşamadığı yerlere yük taşıyorum" diye konuştu. En çok arıcılar ve dağ köylüleri tarafından yolcu taşımak üzere tercih edildiğini belirten Almalı, şöyle konuştu:

 "Arıcılar yüksekteki yaylalara arılarını götürmem için İskilip’te benden başka kimseyi bulamıyorlar. Çünkü yeni model araçlar ilkbaharın yağışlı günlerinde yayla yollarının yanından bile geçemiyorlar. Çok şükür benim hiç yolda kaldığım olmadı. 70 santimetre karda bile üç dört ton yükle gidiyorum. İskilip’in dağ köylerinden kışın hiçbir aracın ulaşmadığı zamanlarda çok hasta getirdiğim oldu. Arabamın tamiri konusunda da uzman oldum. Parça konusunda hiç sıkıntım olmuyor. Gidip Ankara’dan araç çöplüğünden getiriyorum. Evimde gerekli parçaların her zaman bir yedeği bulunuyor."

İskilip
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 17:12:52
Güncelleme :1 Aralık 2004 Çarşamba 15:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?