18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Mustafa Bumin sergi açtı

İskilip Halk Eğitim Merkezi’ndeki serginin açılışını, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ve mahkeme üyeleri açtı.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerlerin 1 yıl boyunca yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergi, törenle açıldı.

İskilip Halk Eğitimi Merkezi Bahçesi’nde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Poroy, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Çorum eski Valisi ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, Anayasa Mahkemesi üyeleri ve eşleri, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Cumhuriyet Başsavcısı İlmettin Köklü, İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, İskilip Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İskilip İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Alkan, Halk Eğitim Merkezi’nin bir fabrika gibi çalıştığını belirterek, 1 yıllık cirolarının 1.5 trilyon lira olduğunu ifade etti.

Metin Alkan, merkezde kursiyerlere hem sanat öğrettiklerini hem de iş imkanı sağladıklarını hatırlatarak, İskilip Halk Eğitim Merkezi olarak 275 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.
Çorum Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin gösterisinin ardından, İskilip İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerleri tarafından bir yıl içerisinde hazırlanan el emeği göz nuru ürünleri sergisinin açılışını, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin ile Vali Hüseyin Poroy birlikte yaptı.

İskilip İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün sergisini gezen Bumin, sergide en çok ilgiyi sallanan sandalyeye gösterdi. Bumin sandalyeyi inceledikten sonra oturarak kalitesini test etti. Anayasa Mahkemesi üyeleri, Başkan Mustafa Bumin’e sandalyeyi alması konusunda ısrar ederken, Başkan, İskilip Halk Eğitim Merkezi’nden torunlarına masa ve sandalye alacağını belirtti.

İskilip İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 1 yılda yapılan ürünlerin sergisi, başta Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin olmak üzere sergiye katılan tüm davetlilerin beğenisini topladı. Serginin en çok ilgi gören bölümü, ağaç oymacılığı eserlerinin bulunduğu bölüm olurken, ayakkabı reyonu da sergiyi gezenlerin ilgisini çekti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 15:48:08
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 16:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan hekim IP: 81.215.108.xxx Tarih : 21.06.2005 00:03:56
İskilip halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulununun yıl sonu sergisinin açılışına katıltık. açılışa Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri eşleriyle katılırken, Ankaradan ve civar illerden ve çorumdan pek çok resmi ve sivil halk katıldı. sergi alışılmış halka eğitim sergileri dışında adete çok amaçlı bir fabrika görünümündeydi. yapılan el emeği ürünler kezenleri hayrete düşürdü.serginin açılışndan sonra misafirere geleneksel iskilip dolması ikram edildi. Bu güzel serginin hazırlanmasında mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz fedarca çalışan 35 yılını bu hizmete adamış değerli insan Sayın Metin ALKAN şahsında emeği gecenleri gönülden kutluyorum. saygılarımla...