26
Mayıs
2024
Pazar
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Namaz çıkışı silahlı kavga

BAYRAM NAMAZI ÇIKIŞI SİLAHLI KAVGA: 4 YARALI

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Yenice köyünde bayram namazı sonrasında köy cami önünde çıkan tartışmada 4 kişi silahla vurularak yaralandı.

Edinilen bilgilere göre Sadık Kocatürk(36) ve Barış Kocatürk(32) ile Ali K.(39) arasında eskiye dayanan husumet bayram namazından sonra gerçekleştitilen köy içi bayramlaşma merasiminde yeniden cereyan etti. İddialara göre Ali K., Barış Kocatürk ve Sadık Kocatürk ile husumet nedeniyle bayramlaşmak istemedi. Bunun üzerine tartışma başladı ve Ali K., belindeki silahı çıkartıp Barış Kocatürk ve Sadık Kocatürk'ün üzerine ateş etmeye başladı. Bu esnada Yüksel Açıkgöz(34) ve Ahmet Başyiğit(33) kavgayı ayırmaya çalışırken tabancadan çıkan kurşunlara hedef oldular.

Olayda yaralanan 4 kişiden Barış Kocatürk ve Sadık Kocatürk İskilip Devlet Hastanesi'ne, Ahmet Başyiğit ve Yüksel Açıkgöz de Çorum Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan Barış Kocatürk'ün durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Olayın ardından Ali K. da jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BEN AYIRMAYA GİRMİŞTİM, BİR TANE DE BEN YEDİM

Olayda bacağına gelen bir kurşunla yaralanan Ahmet Başyiğit, Kurban Bayramı namazını kılmak için köy camiine gittiklerini, cami çıkışında köy halkı birbiri ile bayramlaşırken bir anda kavganın başladığını belirterek, "Ben kavgayı görünce ayırmaya girdim. Biz kavgayı ayırmaya çalışırken bir anda silah çekildi ve 4-5 el ateş edildi. Kurşunlardan biri de bana geldi. Ateş eden komşum Ali de biz hastaneye geldiğimizde jandarma tarafından tutuklanmış" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 13:56:03
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 18:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?