28
Mayıs
2024
Salı
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Tarihi doku canlanacak

İskilip Belediyesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürdüğü girişimler sonuç verdi ve ilçede bulunan tarihi evlerin röleve, restorasyon ve restitütasyonu için hazırlanacak projelere yardım sağlandı. 

Yapılan başvurular sonrasında Meydan Arifbey Mahallesi'nde bulunan taşınmaz kültür varlıklarının röleve ve restorasyonu için 5 bin 783 YTL, Ulaştepe Mahallesi'nde bulunan için 6 bin 440 YTL, Yeni ve Alibey Mahalleleri'nde bulunan taşınmazlar için ise 4 bin 100 YTL'lik yardım sağlandığını belirten yetkililer, 'Taşınmaz Kültür Varlıkların Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik' uyarınca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalanacak sözleşme doğrultusunda hazırlanacak projeler sonrasında restorasyon çalışmalarının başlayacağını belirtti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bekleyen diğer dosyalarında bir an önce onaylanması için gereken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İskilip'in tarihi dokusu ile Safranbolu'yu aratmayacak bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Orhan Öztürk, yapılması gerekenin bu altyapıyı kullanılabilir hale getirmek ve İskilip'i bir cazibe merkezi konumuna getirebilmek için bu evleri turizme kazandırmak olduğunu belirtti. Bu bağlamda çalışmaların devam ettirildiğini belirten Başkan Öztürk, gerekli ödeneklerin sağlandığını, projelerin tamamlanması ile birlikte İskilip'in tarihi evlerinin İskilip turizmine kazandırılacağını ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 05:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?