23
Mayıs
2024
Perşembe
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Tarihi hamam devredildi

İskilip Belediyesi, 45 yıldır işletmeciliğini yaptığı tarihi İskilip Hamamı’nı özelleştirdi. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve 45 yıldır İskilip Belediyesi tarafından işletilen Tarihi Hamam, Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda özel bir şahsa devredildi.

Türkiye’nin en hızlı ve kapsamlı özelleştirme atağında olacağını belirten Başkan Orhan Öztürk, "Esnafın ve girişimci işadamlarının yapacağı hiç bir hizmetin içinde kamunun olmasını doğru bulmuyorum. Zaten, Türkiye’nin kaynaklarının tüketilmesinin temelinde, kamunun işletmelerin içinde olması ve yanlış tercihler yatmaktadır. Daha düne kadar, devlet ’Et ve Balık Kurumu’ adı altında sucuk üretimi yapmaktaydı. Yine, "SEK Süt" adı altında süt ve mamullerinin üretiminin içindeydi. Her iki kamu kurumu hiçbir dönemde kar etmediği gibi, ciddi zararlarla yıllık bilançolarını kapatıyorlardı. Bugün, aynı kurumlar özelleştirildikten sonra, zihniyetin değişmesiyle kar yapan kuruluşlar haline geldi. İskilip’te özelleştirme düğmesine basılmıştır. Belediye içinde bulunduğu bütün işletmelerden çekilecektir. Bu anlamda, Türkiye’de en hızlı, en sağlıklı ve en rantabl özelleştirmeyi gerçekleştiriyoruz" dedi.

İskilip Belediyesi tarafından 45 yıldır işletilen ve ilçedeki hem bayanlara ve erkeklere hizmet veren hamamda 11 personel çalışıyor ve yılda yaklaşık 400-500 ton kömür harcanıyor. Belediyenin haklarından vazgeçmesi üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeni işletmecisi olan Muhittin Yıldız isimli şahsa işletmesi verilen hamamda, önceden verilen hizmetlerin eksiksiz bir biçimde aynen devam edeceği ifade edildi.

Hamamın devri konusunda çeşitli spekülasyonların olduğuna dikkat çeken Başkan Orhan Öztürk, "Hamamın yeni işletmecisi olan Muhittin Yıldız bu işi profesyonel olarak yapan ve ilçemizin dışında Merzifon ve Bursa’da bulunan hamamlarda da işletmecilik yapan bir şahıstır. Kendisi ailesiyle birlikte ilçemizdeki hamam da çalışacak ve halkımıza kaliteli, sağlıklı hizmet sunacaktır. Belediyemizin işletmesi döneminde olduğu gibi yeni dönemde de fakir ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın hamamdan bedava olarak faydalanmaları sağlanacak ve hamam ücretlerinin diğer ilçelerdeki hamamlarda ödenen ücretler göz önüne alınarak belirlenmesi gerçekleştirilecektir. Bu sayede bizim işletme dönemimiz dışında da, halkımızın hamam konusunda muzdarip olmalarının önüne geçilmiş olacaktır" diye konuştu.

Hamamın özel şahıslara devri sonrasında daha kaliteli hizmet vereceğine inandıkları için özelleştirme kanaatine vardıklarını belirten Başkan Öztürk, kamunun hiçbir şekilde işletmecilik yapmaması gerektiğini, yönlendirme ve denetimin esas görevi olduğunu, özel sektörün yapabileceği hiçbir işin kamu tarafından yapılmasının gerekçesinin bulunmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 16:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?