19
Mayıs
2024
Pazar
İSKİLİP - ÇORUM
Belediye Sayfaları

Yangını tarlada öğrendiler!

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Kutluözü köyünde çıkan yangında 7 ev ile 1 cami tamamen yanarken, iki büyükbaş hayvan ise telef oldu.
İskilip ilçesine 35 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda kurulu Kutluözü köyünde saat 17.30 sıralarında iddiaya göre Mustafa Karabulut'a ait evde yemek yapmak isteyen çocukların piknik tüpünü ateşlemesinin ardından yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede büyüyerek ahşap evi tamamen sardı. Kontrol altına alınamayan yangın bir süre sonra rüzgarın da etkisi ile büyüyerek çevredeki evlere sıçradı. Birbirine yakın olan evleri saran yangına Çorum, İskilip ve Bayat Belediyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait
toplam 5 itfaiye arazözü ile müdahale edildi.

YANGIN PİKNİK TÜPÜN ALEV ALMASI İLE BAŞLADI
Yangın, dün akşam saat 17.30 sıralarında 179 kişinin yaşadığı 40 haneli Kutluözü köyünde yemek pişirmek isteyen çocukların piknik tüpünü ateşlemesi ile başladı. Yemek pişirmek isteyen çocuklar, piknik tüpünü kibritle ateşleyince tüp bir anda alev aldı. Kısa sürede tüm evi saran alevler, daha sonra evin yakınında bulunan diğer evlere sıçradı. Çiftçilik yapan köylülerin bu sırada tarlalarda olması çıkan yangına erken müdahale edilmesini geciktirdi. Tarlada çalışan köylüler evlerinin yandığını görünce
itfaiye ekiplerine bilgi verdiler. Çorum, İskilip, Bayat Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler yangın söndürme çalışmalarına başladı.

YARALARI SARACAĞIZ
Yangından kısa süre sonra köye giden Çorum Valisi Mustafa Toprak, köyde inceleme yaparak yangın hakkında bilgi aldı. Yangının çocukların tüple oynaması nedeniyle çıktığı yönünde kendisine ön bilgi verildiğini ifade eden Vali Toprak, "Şu an yedi ev, bir cami yandı. İki hayvan ise telef oldu. Yangın kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları devam ediyor. Bir can kaybı ve yaralı vatandaşımız yok. Üzüntümüz yedi ev ve bir caminin yok olması. Yanan evlerin sakinlerini koruma altına aldık. Sivil Savunma
ekiplerimiz yola çıktı, çadırları kuracaklar. Yaraların sarılması için üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

YANGIN ÇIKTIĞINI TARLADA ÖĞRENDİLER
Kutluözü Köyü Muhtarı Musa Gökçe ise, yangın çıktığı sırada köylülerin tarlada olduğunu ve yangın çıktığını sonradan öğrendiklerini belirtti. Çocukların tüple oynaması sonrasında yangın çıktığını söyleyen Muhtar Gökçe, "Köy boştu. Herkes tarladaydı. Yangın çıktığını tarlada öğrendik" diye konuştu.
Yangın sonrasında vatandaşlara İskilip Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan gıda paketleri dağıtıldı. Sivil Savunma ekipleri ise evleri yanan vatandaşlar için çadır kurmaya başladı. Yangınla ilgili inceleme sürüyor.
Yangın haberinin alınmasının ardından harekete geçen Kızılay Afet Operasyon Merkezi, bölgeye 6 afet müdahale uzmanından oluşan bir ekip gönderdi. Ayrıca evleri yanan vatandaşlar için gönderilen 10 çadır, 40 metrekarelik 1 cami çadırı, 100 battaniye, 50 rulo yatak, 50 su bidonu, 20 gıda kolisi, 10 mutfak seti ve 10 adet ocak da sabah saatlerinde bölgeye ulaştı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?