31
Mayıs
2024
Cuma
MECİTÖZÜ - ÇORUM

Bebek Çiğdem'in haberi

Çorum'da 5 gün önce annesi tarafından sokağa terk edilen Ciğdem bebeğe Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı.

20 Şubat 2007


Doğumundan 2 gün sonra annesi tarafından İnkılap İlköğretim Okulu önünde sokağa terk edilen, bakımı üstlenen hemşireler tarafından Çiğdem ismi verilen talihsiz bebek Sosyal hizmetler Müdürlüğü'nün güvencesi altına alındı.


İl Sosyal Hizmetler Uzmanları Gazi Ekici ve Kemal Çelik, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne giderek minik Çiğdem'in sağlık durumu hakkında Başhemşire Sevim Şahin'den bilgi aldı. Başhemşire Sevim Şahin'den Çiğdem bebeğin evraklarınıda alan Sosyal Hizmetler Uzmanları, Çiğdem'in nüfusa tescilini yapmak için annesini aramaya başladı.


İl Sosyal Hizmetler uzmanlarından Gazi Ekici, Mecitözü İlçesi'nde yaşadığı öğrenilen minik Çiğdem'in annesi G.Ö'yü bulduklarında Çiğdem'in nüfusa tescilini yapacaklarını, ardından da bebeğin hayatını nasıl devam ettireceği konusunda sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü ile yazışmaları başlatacaklarını bildirdi. Ekici, "Çiğdem bebek, annesine de verilebilir, birinci derece yakınlarına da verilebilir. Samsun ya da Kastamonu'daki çocuk esirgeme kurumlarına da yerleştirilebilir. Ya da bir aileye evlatlık olarak verilebilir. Bebeğin akıbeti annesi ile yapılacak görüşmeden sonra belirginlik kazanacaktır" dedi.


Minik Çiğdem, durumu netlik kazanana kadar en az bir ay Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde kalmaya devam edecek. Bu süre içerisinde bebeğin ihtiyaçları hastane ve Sosyal Hizmetler tarafından ortak karşılanacak.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 11:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?