18
Mayıs
2024
Cumartesi
MECİTÖZÜ - ÇORUM

Fakıahmet Köyü'ne talih kuşu

Çorum Köy Hizmetleri Müdürlüğü, Mecitözü İlçesi’ne bağlı Fakıahmet Köyü’nde ’Köy Gelişme Alanı Projesi’ni hayata geçirdi.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Ünal Demiray, Köy Yerleşme Alanı Uygulama Yönetmeliği’nin hükümleri gereği, Mecitözü İlçesi’ne bağlı Fakıahmet Köyü’nde Köy Gelişme Alanı çalışmalarının yapıldığını belirti.

2004 Yılı Köysel Alanda İç İskanın Düzenlenmesi Kendi Evini Yapana Yardım Programı kapsamında, Çorum merkez ve ilçeye bağlı 9 adet köyde 717 aile konut kredisi kullanma programına alındığını belirten Ünal Demiray, proje kapsamında bulunan Fakiahmet Köyü’nde 20 adet aile ile konut kredisi sözleşmesi imzalandığını kaydetti. Demiray, "2004 yılı sonu itibariyle 20 adet konutun 10 adedinin subasman, 10 adedinin ise kaba inşaatının bitirilmesi hedeflenmektedir. Şu ana kadar 15 milyar lira konut kredisi ödenmiş olup, yıl sonu itibariyle toplam 80 milyar lira ödeme yapılmış olacaktır" dedi.

Demiray, Mecitözü İlçesi’ne bağlı Fakıahmet Köyüne giderek çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sonunda bir açıklama yapan Demiray, "Köy Gelişme Alanı çalışmaları, köylerimize düzenli yerleşim alanları kazandırmakta, imar mevzuatına uygun yerleşim alanları oluşturmaktadır. Projenin amacı, Köy Gelişme Alanı’ndan arsa alan köylü vatandaşlarımızdan kendi evini yapana yardımdır. Konutun tüm maliyeti kadar kredi verilmektedir. Kredi sözleşmesi imzalandığı tarihten başlayarak 4 yılı ödemesiz 20 yıla eşit taksitlerle geri ödenebilmektedir. Kredi faiz oranı yüzde 12’dir. 2004 yılı için kullanılan konut kredisi miktarı her aile için 10 milyar liradır.Konut kredisi kullanan vatandaşlarımıza konut projesi yardımı yapılmakta ve yapılan konut inşaatları İnşaat ve İskan Şube Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından kontrol edilmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 17:21:00
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 12:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali yılmazgüneş IP: 193.140.49.xxx Tarih : 5.04.2005 11:49:54
bunca yapılan harcamalar ve ayrılan ödenekler hüzülü oldugunu düşünüyorum nüfüsu az olan bir köye bukadar yatırımı gerekziz oldugunu düşünüyorum ama yapımasın da ve ileriye yönelik bir şeyler oldu belli güzel neyuse ol kosun