20
Mayıs
2024
Pazertesi
MECİTÖZÜ - ÇORUM

Tarihi eser operasyonu

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonda 33 parça tarihi eser ele geçirildi.

18 Mart 2007

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Mecitözü ilçesinde yaşayan Y.E'nin, elinde bulunan tarihi eserleri İstanbul'dan gelecek bir kişiye satacağını tespit etti. İlçede yaşayan .E. ve Ü.Ö. ile birlikte dün akşam saatlerinde 19 NC 460 plakalı otomobil ile tarihi eserleri satmak amacıyla Çorum'a gelen Y.E'yi takibe alan polis, Bahabey Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir pastanede F.G. adlı bayanla pazarlık yaparken şahısları suçüstü yakaladı.


Otomobilde ve şahısların üzerinde yapılan aramada, 5 adet sikke, 1 adet yarım ay şeklinde tarihi eser, 1 adet av tüfeği, 20 adet fişek ile tarihi eser bulmak için kullanılan çeşitli malzemeler bulundu.


Polis ekipleri, gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda olayla ilgisi olduğu iddia edilen A.T, İ.K. ve Ö.Y'yi de Mecitözü ilçesinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan da, 25 adet sikke, 1 adet balta şeklinde tarihi eser ile 1 adet heykel ele geçirildi. Gözaltındaki 7 zanlı, sorgularının ardından "Teşekkül halinde tarihi eser kaçakçılığı yapmak suçundan" adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 11:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?