18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANCIK - ÇORUM

200 Keklik doğaya salındı

Çorum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğada sayısı azalmış veya tükenmeye başlayan yaban hayvanlarının sayısını çoğaltmaya yönelik çalışmalar devam ediyor.


Bugüne kadar sürdürülen çalışmalar kapsamında 6 bin 500 adet sülün, 45 adet kızıl geyik ve 770 adet kınalı kekliğin doğal hayat ile buluşturulduğu Çorum'da Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Yozgat Keklik Üretme Çiftliği'nden 200 kınalı keklik Çomar Barajı yakınlarındaki Çomar Deresi'nde doğal hayata bırakıldı.
Çorum Valisi Mustafa Toprak, Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür, Telekom İl Müdürü Okan Sezer, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mahmut Temel ve bazı avcıların katılımı ile gerçekleştirilen programda bölgeye 200 adet kınalı keklik bırakıldı. Vali Mustafa Toprak ve beraberindekiler, görevlilerin yardımları ile sandıklardan çıkartılan kınalı keklikleri gökyüzüne fırlattılar. Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mahmut Temel, sülünlerin doğaya salınmasının ardından Vali Toprak ve beraberindekilere doğaya yabani hayvan yetiştirme konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bugüne kadar doğal hayata 6 bin 500 adet sülün, 45 adet kızıl geyik ve 770 adet kınalı keklik bırakıldığını belirten Mahmut Temel, 2009 yılı içinde 28 adet kızıl geyik, 500 adet kınalı keklik ile bin adet sülünün doğal hayata kazandırılacağını söyledi.
Haziran ayında gelecek 500 kınalı kekliğin 200 tanesinin Çorum Merkez'de, 300 tanesinin ise 6 değişik ilçede doğaya bırakılacağını anlatan Mahmut Temel, 28 kızıl geyiğin Çatak ve Kargı'da, bin adet sülünün ise Osmancık ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde doğal hayata kazandıracaklarını ifade etti.


Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mahmut Temel'den yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mustafa Toprak, çalışmaların başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek doğal hayatın korunmasına ciddi katkıda bulunan Milli Parklar Şube Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti. Vali Toprak, ekolojik dengenin bozulması nedeniyle küresel ısınma başta olmak üzere birtakım sıkıntıların baş gösterdiğine dikkat çekerek avcılardan da doğal hayatın korunması konusunda gösterdikleri anlayışı bundan sonra da sürdürmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:36:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?