26
Mayıs
2024
Pazar
OSMANCIK - ÇORUM

35 bin litre kaçak motorin!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki bir akaryakıt istasyonuna jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 35 bin 500 litre kaçak motorin ele geçirildi.

Ekiplerin başka bir istasyonda yaptığı operasyonda ise 270 litre kaçak motorin ele geçirilirken her iki olayla ilgisi oldukları iddia edilen toplam 6 kişi gözaltına alındı.
Osmancık D-100 Karayolu'nun 10. kilometresinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt satıldığı duyumunu alan jandarma ekipleri, sabah saat 06.10 sıralarında akaryakıt istasyonuna operasyon düzenledi. Operasyonda istasyonda akaryakıt boşaltan 34 ZS 904 plakalı tanker ile yeraltı tanklarından mark ölçüm cihazı ile inceleme yapıldı. Yapılan ölçüm sonucunda tankerde 12 bin 500 litre, yeraltı tanklarında ise 23 bin litre kaçak motorin ele geçirildi.
Cumhuriyet savcısının talimatı ile akaryakıt tankeri ve 2 adet yeraltı tankı ile 4 adet akaryakıt pompasını mühürleyen jandarma ekipleri olayla ilgili olarak akaryakıt istasyonunun sahibi A.G. ile tanker sürücüsü M.K. ve pompacı R.K. adlı 3 kişiyi gözaltına aldı.


Osmancık D-100 Karayolu'nun 9. kilometresinde işletmeciliği C.G. tarafından yapılan akaryakıt istasyonunda da denetim yapan jandarma ekipleri, yapılan incelemede istasyonda bulunan tank ve pompalarda benzin ve motorin olmadığını tespit etti. İstasyonun büro olarak kullanılan kısmında yapılan incelemede ise ağız kısımları naylon ile sarılmış 6 adet bidonda 270 litre motorin ele geçirildi. Mark cihazı ile yapılan ölçümde akaryakıtın sahte olduğu belirlendi. 270 litre kaçak akaryakıta el koyan jandarma ekipleri işletme sahibi C.G. ile istasyon çalışanlarından V.D. ve Y.K. adlı 3 kişiyi ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına aldı.
Her iki olayla ilgili başlatılan soruşturmalar sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 16:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?