18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANCIK - ÇORUM

Çorum: Osmancık'ta 600 sülün doğaya bırakıldı

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde bulunan Sülün üretim merkezinde üretilen ve uçma yaşına gelen 600 sülün, düzenlenen törenle doğaya bırakıldı. Daha öncede Osmancık ilçesinde bin sülünü doğaya bırakan Çevre ve Orman Müdürlüğü, kuluçkaya yatırdığı 500 sülününde büyümesinin ardından doğaya bırakılacağı belirtti.


Sülünleri doğaya bırakılması sırasında bir konuşma yapan Çorum Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür, yetiştirilen sülünlerin doğaya bırakılması ile birlikte buralarda 3 yıl avlanma yasağı getirildiğini belirterek, Çorum’da son dönemlerde başta sülün olmak üzere keklik ve bıldırcın kuşlarını doğaya bıraktıklarını ifade etti.


Çorum’u kuş cenneti haline getirileceklerini belirten Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür, "Sülünler genellikle sulak bölgelerde yaşarlar. Kızılırmak kenarında bulunan İskilip, Oğuzlar ve Osmancık ilçeleri ile bu ilçelere bağlı köyler, sülünler için ideal yaşam yerleridir. Osmancık Sülün Üretim Merkezi’nde üretilen sülünler ilerleyen tarihlerde 6 ayda bir doğaya bırakılacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 3 gün önce alışması için tepelerdeki kafeslerde tutulan sülünler Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür ve köylüler tarafından doğaya bırakıldı. Doğaya bırakılan sülünler bir süre yürüdükten sonra uçarak gözden kayboldular.
Sülünlerin bırakıldığı bölgede

3 yıl süreyle av yasağı getirdiklerini belirten Çöpür, bu bölgede avlanacak sülün başına avcılara 400 milyon lira ceza kesileceğini ayrıca yasak avlanma nedeniyle de 1 milyar lira para cezası da kesileceğini belirterek, 3 yıl içersinde yasak olduğu belirtilen bölgelerde vatandaşların kesinlikle avlanma yapmamalarını, yaptıkları takdirde cezalarına katlanmalarının gerekeceğini bildirdi.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 10:27:56
Güncelleme :21 Ağustos 2004 Cumartesi 10:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?