26
Mayıs
2024
Pazar
OSMANCIK - ÇORUM

Jandarmadan kaçak operasyonu

Çorum'un Osmancık ilçesinde son bir hafta içinde düzenlenen çok sayıda operasyonda binlerce litre kaçak akaryakıt ele geçiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün akşam saatlerinde bir akaryakıt satış istasyonunda yaptıkları denetimde son 3 ay içersinde 296 bin litre kaçak akaryakıt satışı yapıldığını belirledi. Olayla ilgisi olduğu ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı.


Osmancık-Samsun D-100 Karayolu'nun 10. kilometresinde bulunan K.P. adlı akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt satıldığı yönünde bir ihbar alan jandarma ekipleri bu istasyonda yaptıkları incelemede, son 3 ay içerisinde 4 adet fatura ile istasyona toplam 76 bin ton motorin girişi yapıldığını belirlediler. Akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici yazar kasaların Z raporlarını inceleyen jandarma ekipleri istasyondan son 3 ay içinde ise toplam 372 bin ton satış yapıldığı bilgisine ulaştılar.

Yapılan inceleme sonucunda girişi olmayan 296 bin litre motorinin kaçak yollarla istasyona getirilerek satışının yapıldığı tespit edildi. Akaryakıt istasyonunun alım yaptığı Ankara'daki dağıtıcı firma ve şirket muhasebecisi ile yapılan görüşmelerde de akaryakıt istasyonuna son 3 ay içersinde 76 bin litre motorin dışında giriş olmadığı öğrenildi.
İnceleme sonunda Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile işyeri çalışanlarından H.Ü. ve A.Ç. gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 17:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?