24
Mayıs
2024
Cuma
OSMANCIK - ÇORUM

Kızılırmak kıyıları ıslah edilecek

DSİ KIZILIRMAK'TA ISLAH ÇALIŞMASI YAPACAK

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün Obruk Barajı'ndan itibaren Kızılırmak kenarında 84 kilometre uzunluğunda ıslah çalışması yapacağı açıklandı.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Obruk Barajı Hidro Elektrik Santrali'nin (HES) elektrik üretimine geçmesi ile Kızılırmak üzerinde akış disiplini sağlanması gerektiğini söyledi.

DSİ'nin fizibilite çalışmalarına başladığını dile getiren Yazıcı, Obruk Barajı'ndan itibaren ıslah çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Islah çalışmalarının yapılan planlamaya göre bazı yerlerde çift yönlü bazı yerlerde tek yönlü yapılacağını dile getiren Yazıcı, ırmak kenarındaki arazileri su baskınından korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan çalışmaların ilçeyi de yakından ilgilendirdiğini belirtti.

İlçe merkezinde 4 kilometre uzunluğunda bir ıslah çalışması yapılacağını dile getiren Yazıcı, "Bu güzergah boyunca iki taraflı ihata duvarı yapılacak. Şehir merkezine gelince, bu çalışma kapsamında tarihi Koyunbaba Köprüsü'nün bütün gözleri açılacak. DSİ Genel Müdürlüğü ırmağın orijinal yatağının geri kazandırdıktan sonra ihata çalışmalarına başlayacak. Bu durumda Sahil Park'ta yeni bir planlama ihtiyacı doğacak. Gerekli kamulaştırmaların yapılmasından sonra, parkın büyük bir bölümünün yıkılarak, daha geri bir alana yeniden konumlandırılması gündeme gelecek. İlçemizin nefes aldığı bir alan olarak Sahil Parkı'mızı gözden çıkarmak elbette kolay değil. Ancak Obruk, HES gibi dev bir yatırımın nimetlerinden faydalanmayı da göz ardı etmek gibi lüksümüzün olmadığı kanaatindeyiz. Ayrıca barajın 4 ünitesinin de açılması mecburiyeti doğduğunda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının telafisinin mümkün olmayacağı hepimizin malumudur" dedi.

DSİ KIZILIRMAK'TA ISLAH ÇALIŞMASI YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 13:57:01
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 16:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?