20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANCIK - ÇORUM

Meralar yoksul vatandaşlara açılacak

Osmancık Belediye Başkanı Serdar Kurşun, ilçede hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla proje hazırlıklarına başladıklarını ve hayvancılık alanında büyük bir atağa geçeceklerini söyledi.

İlçe dışında bulunan kullanılmayan meraların yoksul vatandaşların hizmetine açılacağını kaydeden Belediye Başkanı Serdar Kurşun, "İlçemizde yaşayan yoksul vatandaşlarımız temin edilecek kredilerle alacakları hayvanlarını, belediyeye ait olan ve kullanılmayan meralarda otlatacaklar" dedi. Mera kullanımı için her vatandaşın en fazla 2 hayvanını meralarda barındırabileceğini söyleyen Kurşun, meralarda düzenleme yapacaklarını ve vatandaşlara destek olacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Kurşun, ilçede hayvancılık sektörünün geliştirilmesi için de çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. İlçede bir de hayvan üretme çiftliği kuracaklarını açıklayan Kurşun, ilçenin iklimine uygun yerli koyun ve keçi gibi hayvanları yetiştireceklerini ve hayvanlardan daha fazla süt alınması için bilimsel çalışma yapacaklarını söyledi. Belediye bünyesinde bulunan veteriner ve teknikerlerin yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ifade eden Kurşun, hayvan üretme çiftliğinde ilk etapta tavuk, keklik, sülün gibi küçükbaş hayvanların yetiştirileceğini, ileriki yıllarda ise büyükbaş hayvancılığa yöneleceklerini kaydetti. Osmancık’a gelenlerin doğal ortamda yetiştirilen hayvanları alabileceklerini de belirten Kurşun, hayvancılığın geliştirilmesiyle işsizlik sorununa bir nebze de olsa çare bulunacağını ifade etti. Osmancık İlçesi’ne modern bir hayvan pazarı yapımının da aralıksız sürdüğünü dile getiren Kurşun, pazarın tamamlanmasının ardından çevre illere de hizmet vereceğini söyledi

Osmancık
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 17:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?