23
Mayıs
2024
Perşembe
OSMANCIK - ÇORUM

Osmancık'a yeni vitrin

Osmancık Belediye Başkanı Serdar Kurşun, ilçenin en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, işsizlere istihdam sağlamak amacıyla seracılık, evcil hayvan yetiştiriciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği projelerini hayata geçirerek istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Serdar Kurşun, işsizliğe çare bulmak amacıyla "Organize Organik Seracılık" projesini hayata geçirdiklerini ve 250 dönüm arazi üzerinde çalışmalar yaparak bu alanın seracılık alanı olarak belirlediklerini kaydetti. Kurşun, hali vakti yerinde olmayan ve hiçbir işi olmayan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma Fonu’nun katkısıyla seracılık konusunda destek verdiklerini söyledi.

"Ben işsizim" diyen herkesin seracılık yapabileceğini belirten Serdar Kurşun, "Şu anda seraya domates, biber, patlıcan ve salatalık fideleri ektik. Seracılık Osmancık’ta mutlaka gelişecek" dedi.

Osmancık Belediye Başkanı Serdar Kurşun, ilçede çalışma seferberliği başlattıklarını ve ilçeyi adeta yeniden inşa etmeye başladıklarını söyledi. İlçede özellikle yol, su, kanalizasyon ve parklarda büyük bir çalışma içerisine girdiklerini belirten Kurşun, ilçeyi turizme açmak ve Osmancık ilçesinin kültürel değerlerini sergilemek için yeni yeni projeler hazırladıklarını ve bu projeleri hayata geçirmek için yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydetti. İlçenin 30-40 yılını planlayacak şekilde yeni bir nazım imar planı hazırlıkları yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Kurşun, "Osmancık İlçesi’nin geleceğini etkileyecek ve gelecek nesillere ışık tutacak bu plan ilçenin tarihsel, kültürel ve fiziki yapısı olarak tamamen ilçenin kaderini değiştirecek şekilde hazırlanıyor. Her şey Osmancık İlçemiz için yapılıyor. İlçede Danışma Meclisi oluşturduk. Bu meclisin fikirlerini alarak çalışmalarımıza yön veriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 12:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?