23
Mayıs
2024
Perşembe
OSMANCIK - ÇORUM

Türkiye'nin en iyi sülün yetiştirme merkezi Osmancık'ta

Osmancık'ta kurulan Sülün Yetiştirme Merkezi rekora koşuyor.

Türkiye’de sadece Samsun’da bulunan sülün yetiştirme merkezinin ikincisi Osmancık İlçesi’nde kuruldu. Üretime hızlı bir şekilde başlayan Sülün Yetiştirme Merkezi’nde ilk aylarda yılda 5 bin Sülün üretilirken, bu yıl kapasite biraz daha yükseltilip 7 bin 500 Sülün üretilerek Çorum ve çevre illerde doğaya bırakılıyor. Çorum Milli Parklar Müdürlüğü ve Osmancık Kara Avcıları Derneği’nin ortaklaşa kurduğu çiftlikte yetiştirilen sülünler aralıklarla doğaya bırakılıyor.

Sülün yetiştirme çiftliği hakkında bilgiler veren Milli Parklar Müdürlüğü Şefi Mahmut Temel, tesisin ilk olarak 5 bin kapasiteli olarak açıldığını daha sonra kapasitenin arttırıldığını belirterek, Osmancık Sülün Yetiştirme Merkezi’nin Türkiye’nin en iyi üretim Merkezi haline geldiğini söyledi. Sülünlerin Çorum’la birlikte başka illere de sattıklarını ifade eden Temel, Osmancık’ta keklik gibi bazı kuşlarında üretimine geçileceğini kaydetti. Mahmut Temel, Sülünlerin bırakıldığı alanlarda sülün avcılığının bir süre yapılmamasını istedi.

Sülün civcivinin maliyetinin 25 milyon lira olduğunu dile getiren Temel, kısa süre içerisinde avcılık yapılması halinde doğaya salınan bu sülünlerin yok olacağını belirterek, bölgedeki avcıların 2-3 yıl sülün avlamamaları gerektiğini kaydetti. Sülün avcılığı yapanlara 500 milyonla 2 milyar lira arasında ceza verildiğini hatırlatan Temel, 2-3 yıl bölgede sülün avcılığı yapılmaması halinde binlerce sülünün üreyeceğini ve bu aşamadan sonra avlanmanın hem kendileri açısından hem de vatandaşlar açısından daha avantajlı olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 10:44:04
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 10:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?