26
Mayıs
2024
Pazar
OSMANCIK - ÇORUM

Usta tiyatrocuları aratmadılar

Çorum'un Osmancık İlçe Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Mapik-Mapit' adlı oyun Osmancıklılardan tam not aldı.

Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat'ın aynı adlı romanından uyarlayarak sahneye koyduğu 'Mapik-Mapit' adlı oyun, ilçede yaşayan gençlerden oluşan 28 kişilik oyuncu kadrosuyla seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.

Kurulduğu günden bu yana çocuk ve yetişkinlere yönelik olarak yaklaşık 30 oyun sahneleyen Belediye Şehir Tiyatrosu, ilçe gençlerini bir araya getirip tiyatro grubu oluşturarak gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerinin sağlanmasını hedefliyor.

Son olarak sahnelenen 'Mapik-Mapit' adlı tiyatro oyununda ilçe gençleri amatör olmalarına rağmen sahnede sergiledikleri oyun ile profesyonel tiyatrocuları aratmadılar.

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat, "Belediye Başkanımız Serdar Kurşun'un büyük gayret ve destekleriyle meydana getirmiş olduğumuz bu oluşum gençlerimizin topluma kazandırılması aşamasında büyük bir olgudur. İlçemizde tiyatro olgusunun yerleşmesi konusunda belli bir aşama kaydettik. Gençlerimizin büyük bir kısmını tiyatroya kazandırarak kahvehane köşelerinden kurtardığımız kanaatindeyiz. Bu çalışmalarımızda Belediye Başkanımız Serdar Bey bizi bu konularda yalnız bırakmayarak gereken desteklerini esirgememişlerdir. Bu konuda kendilerine Osmancık gençleri adına teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

Belediye Şehir Tiyatrosu olarak yarıyıl tatilinden sonra 'Mapik-Mapit' adlı oyunla turneye çıkmayı hedeflediklerini belirten Canbolat, "İlçede gençlerimiz kötü alışkanlıklar yerine tiyatroya gelerek hem zamanı iyi kullanıyorlar hem de topluma mesaj veriyorlar. Uzun zamandır hazırlandığımız oyun büyük beğeni topladı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 13:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?