17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Servis şoförlerine seminer

Düzce Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, taşımalı eğitim gören çocukların can güvenliğinin servis şoförlere emanet olduğunu belirterek, şoförlerden kurullara uymalarını istedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrenci servis araçlarının şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şoförler katıldı.

Düzce'de taşımalı eğitimden faydalanan yaklaşık 10 bin öğrenci olduğuna işaret eden Milli Eğitim Müdürü Sezer, "2007-2008 eğitim-öğretim döneminde 10 bin öğrenci 408 araçla taşımalı eğitimden faydalanıyor. Bunun yanı sıra özel servislerle bir çok öğrenci taşınıyor. Bizim çocuklarımızı evinden alıp okula, okuldan alıp eve bırakıyorsunuz. Aslında çok önemli bir göreviniz var. Sizler gelecek nesilleri taşıyorsunuz. Bunun için seyir halindeyken öğrencilerin yanında sizler birer öğretmen, anne ve babasınız. Bu nedenle çok dikkatli olmanız gerekiyor. Öğrenciler sizleri örnek alıyor. Zorlu kış şartlarında öğrenci taşıyorsunuz. Bunun için lütfen kurallara uyun" şeklinde konuştu.

Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş Suat Yolcu da okul taşıtlarında şoförlerin üzerinde ve araçlarında bulunması gereken evrak ve malzemeler olduğunu belirterek, "Sizden istenilen belgeleri biliyorsunuz. Bunun yanı sıra araçlarınızda mutlaka yangın söndürme tüpü, ilk yardım çantası ve her koltukta emniyet kemeri bulunması gerekiyor" dedi.

Başçavuş Yolcu, yaptıkları denetimlerde en fazla, servis araçlarının ters yönde öğrenci aldıklarını, servis araçlarının başkaları tarafından kullanıldığını, araçlara öğrenciler dışında yolcu alındığını ve araçlarda 'Okul Taşıtı' yazısının bulunmadığını tespit ettiklerini söyleyerek, bu tür kural ihlallerinin yapılmaması ve trafik kurallarına harfiyen uyulması gerektiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 16:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?