17
Haziran
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Düzce'de ücretsiz sağlık taraması

Düzce Belediyesi ve AİBÜ Düzce Tıp Fakültesi Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesi beraberliğinde bugün sağlıklı bir yaşam için sağlık taraması yapılacak. Büyük Cami önündeki prefabrik yapıda yapılacak sağlık taramasına halkın büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

600 kişinin beklendiği sağlık taraması Saat 09.00’da tetkikler ile başlayacak, saat 16.00’ya kadar sürecek. AİBÜ Düzce Tıp Fakültesi Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde diyabet, obezite, hipertansiyon ve sağlıklı yaşamla ilgili hem tarama hem eğitim çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Başhekim Prof. Dr. Yıldırım Çınar, sağlık taramasına katılım sağlanmasını istedi.

"Metabolik sendrom , obezite genişliyor. İnsanlarımıza sağlıklı yaşamayı sağlıklı beslenmeyi diyabette metobolik sendromdan bu sayede korunmayı, gelecek diyabeti önlemeyi öğretmek istiyoruz. "diye konuşan Başhekim hedeflerinin Düzce?de pilot başarılı uygulama yapmak. bu başarıyı daha sonra Türkiye ile paylaşabilmek. olduğunu söyledi.

Sağlık taramasını ücretsiz belli kaynakları kullanarak gerçekleştireceklerini belirten Başhekim Düzce halkından destek beklediklerinin altını çizerek bu çalışma ile Türkiye’ye bir model oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.

Başhekim" Biz metabolik sendrom dediğimiz yaygın bir problemi de çözmeye çalışıyoruz. Kamu kuruluşları sivil toplum örgütleri de böyle bir hamleye girişmiş oldu. Düzce halkı bizi desteklerse bu iş zihinlerinde günlük sohbetlerinde yaşatmaları lazım.bunu yaparlarsa bu iş başarıya ulaşır. başarıda toplumun sağlık kapasitesinin artışıdır. insanları kaydedeceğiz sağlık durumlarını belirleyeceğiz eğitim ine kadar alabiliyorlar bilgiyi ne kadar ediniyorlar bunları da ölçeceğiz" dedi.

Düzce Damla Gazetesi
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 10:59:09
Güncelleme :12 Ocak 2005 Çarşamba 15:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?