17
Haziran
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Hastane yapıldı yol yapılmadı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yolunun yapılmaması tepkilere neden oluyor.

DÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi tamamlanmak üzere. Birkaç kez projesi yenilenen ve bölgenin en modern sağlık tesisi olması beklenen yeni hastanenin yolu bugüne kadar tamamlanmadı.

Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Beçiyörükler Kampüsü'nde yapımına 1997 yılında başlanan 412 yataklı yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatı yüzde 95 oranında tamamlandı. 27 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan ve yaklaşık 35 milyon yeni liraya mal olması beklenen hastane inşaatının haziran ayında tamamlanması ve teslim edilmesi gerekiyor.

Hastane ile Düzce-Akçakoca yolu arasında bağlantıyı sağlayacak özel bir yol bulunmuyor. Üniversite yetkilileri, böylesine büyük ve önemli bir hastaneye hasta nakli için özel bir yol yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Ne yazık ki bugüne kadar bu konuda ilerleme kaydedilmedi. İlgili kurumlara sorunu iletmemize rağmen maalesef yol konusunda adım atılmadı" dediler.

Yolu ya Karayolları'nın, ya da belediyenin yapması gerektiğini belirten yetkililer, "Hastaneye ulaşımı kolaylaştıracak, özellikle acil hasta sevkiyatını hızlandıracak bir yolun yapılmadığı takdirde ciddi sorunlarla karşılaşmamız mümkün" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 13:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?