17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Egzoz emisyon ölçümünü unutmayın!

Düzce'de egzoz gazı emisyon ölçümlerine yönelik denetimler yapılacak.

Yetkililer, Düzce'de egzoz gazı emisyon ölçümlerini yaptırmayan veya geciktiren sürücülere idari para cezası kesileceği bildirdi. Sayıları her geçen gün artın motorlu taşıtlar, Düzce'de hava kirliliğine neden olan faktörler arasında gösteriliyor. Bu nedenle motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarının azaltılmasında, egzoz gazı emisyon ölçümleri ve denetimleri büyük önem taşıyor. Taşıtın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırılması zorunlu tutuluyor.

Motorlu taşıt egzoz gazı emisyon ölçüm pulu bedeli 2008 yılı için 19 YTL olarak belirlendi. Bu bedeli ödemekten kaçarak egzoz emisyonu yaptırmayan sürücülere ise ceza yağacak. Yapılan denetim ve kontrollerde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan sürücülere 577 YTL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahibine ise bin 155 YTL ceza kesilecek.

Motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının kontrolüne dair yönetmelik ve Çevre ve Orman Bakanlığının genelgesi çerçevesinde Düzce'de 9 adet sabit yetkili servis egzoz gazı emisyon ölçümü yapıyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 18:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?