17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Köylülerin çöp tepkisi

Küçük Melen kenarındaki çöp depolama alanını kaldırarak yeni bir çöp alanı oluşturmak için harekete geçen Düzce Belediyesi, bu konudaki hazırlıklarını sürdürürken, Kabalak Köyü sakinlerinden "Köyümüzün çöple dolmasını istemiyoruz" tepkisi geldi.

Belediyenin düzenli çöp depolama alanı için düşündüğü Kurtsuyu mevkine ilk olumsuz tepki Kabalak Köyü'nden geldi. Köylüler, bu konudaki sitemlerini Düzce Damla Gazetesi'ne şöyle açıkladılar:

"Düzce çöpten kurtulacak, çevre köyler ise Düzce’nin pisliğine boğulacak. Böyle bir alternatifin oluşabilmesi için öncelikle yöre halkının görüşü alınması gerekeceği inancındayız. Henüz bu çalışmalar hakkında tam olarak bilgimiz yok. Ancak Kurtsuyu Köyü'nün yolu Kabalak Köyü sınırları içinden geçmektedir. Bölge halkının geçim kaynağının bel kemiği olan tarlalar da bu köyün içindedir.

Bu alan içinde Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar da bulunmaktadır. Doğal güzelliği ve orman içindeki dinlenme sahası ile gelecekte de turizminin ivme kazanması beklenen Kabalak Köyü, böyle bir çalışma nedeniyle büyük zarar görecektir.

Kurtsuyu ve çevre köylerin bu konudaki düşüncelerine saygımız sonsuz olacaktır. Ancak akar bakar sistemine göre köyümüze veya çevremize gelecek her türlü alternetife karşı çıkacağımızı belirtmek isteriz."

Zekeriya Çavuş
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 13:54:08
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 15:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?