5
Mayıs
2024
Pazar
DÜZCE

Hamdi Akın


Düzce'de Akfen İnşaat AŞ'nin sahibi Hamdi Akın tarafından yaptırılacak 16 derslikli Hikmet Akın İlköğretim Okulu için 01.07.2004 tarihinde protokol yapıldı.

Hayırsever Hamdi Akın’ın Hamidiye Mahallesinde yaptırdığı Hikmet Akın İlköğretim Okulu’nun kapıları dün öğrencilere açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Düzce’ye geldiğinde Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'dan Düzce’ye bir okul yaptırma sözü istemişti ve Hamdi Akın da bu sözü Başbakan'a vermişti.

EĞİTİME % 100 destek kampanyası çerçevesinde hayırsever Hamdi Akın’ın Hamidiye Mahallesinde yaptırdığı Hikmet Akın İlköğretim Okulu’nun kapıları dün öğrencilere açıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Düzce’ye geldiğinde Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın?dan Düzce’ye bir okul yaptırma sözü istemişti ve Hamdi Akın da bu sözü Başbakan?a vermişti.

Hamdi Akın yaptırdığı okula annesinin ismini verdi ve okulun ismi Hikmet Akın oldu. 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ilköğretim okulunda 16 derslik bulunuyor ve 350 civarında öğrenci eğitim öğretim görecek.Okul Müdürü Ahmet Özdemir, okulun ekonomik ömrünün 75-100 yıl olduğunu açıklarken, okullarında 5 sınıf öğretmeni ile 9 branş öğretmeninin bulunduğunu da kaydetti.

Şu anda okulun tek eksiği bahçesi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü okulun bahçe düzenlemesini yaptı fakat ödenek yoksunluğundan düzenlemeler yarım kaldı. Hikmet Akın İlköğretim okulu şimdi başka hayırsever vatandaşların ilgisini bekliyor. Gerekli bahçe düzenlemelerinin yapılabilmesi için yardımseverlerin el uzatması bekleniyor.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar