5
Mayıs
2024
Pazar
DÜZCE

Sadık Dik


Düzceli işadamı Sadık Dik tarafından, geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Abdussamet Dik anısına, Konuralp Beldesi’nde yaptırılan ve Abanat İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi’ne bağışlanan kan merkezi, düzenlenen törene açıldı. Törene; Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, AİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataoğlu, AK Parti İl Başkanı Saim Tut ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, işadamı Sadık Dik’e teşekkür ederek, "Herkes bir tuğla, bir demir yardımında bulunursa yatırımlar hızlanır, hizmet asil olur" dedi.
İşadamı Sadık Dik ise, geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Abdussamet Dik’in adını yaşatmak için böyle hizmette bulunduğunu ifade ederek, "Oğlum Abdussamet gözümün önünden hiç gitmiyor. Bana sürekli, ’baba bu kan merkezi yetmez, daha çok şeyler yapmalısın. Hayatla mücadeleye devam etmelisin diyor.’ Ben de oğlum için hizmet vermeye devam edeceğim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 200 milyar liraya mal olan ve Tıp Fakültesi’ne kazandırılan Abdussamet Dik Kan Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Sadık Dik ve eşi keserken, ilk kanı da Sadık Dik verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar