15
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Böyle dolandırıcılık görülmedi

DÜZCE’nin Akçakoca İlçesi’nde yaşayan emekli 57 yaşındaki İbrahim Koçak’ı cep telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, “Sizin telefondan bir Albay’ın hanımına küfür edilmiş ve hakkınızda 250 bin YTL’lik dava açılmış. Dinleme yapmak için telefonlarınızın açık kalması gerekiyor'' dedi. Bunun üzerine kendisini arayan kişiyi cep ve ev telefonundan arayarak 15 saat açık bırakan İbrahim Koçak’ın ev ve cep telefonuna toplam bin YTL’nin üzerinde fatura geldi. Karşı tarafın bu şekilde kendi hattına kontör kazandığı ortaya çıktı. Dolandırıldığını anlayarak suç duyurusunda bulunan Koçak, “Nasıl böyle bir tongaya düştüm anlamadım'' dedi. 

Tapu Sicil Müdürlüğü’nden emekli olan 3 çocuk babası İbrahim Koçak’ı bir hafta önce öğle saatlerinde cep telefondan arayan kişi kendisini polis olarak tanıtarak, “Sizin telefonla internete girilmiş, bir albayın hanımına küfür edilmiş ve hakkınızda 250 bin YTL’lik dava açılmış. Bunu sizin yapmadığınızı biliyoruz. Karakol olarak bu suçluyu yakalamak için sizin hem cep telefonunuzun, hem de ev telefonunuzun 2 gün açık kalması gerekiyor. İki telefonla da beni arayın'' dedi. 

Bunun üzerine İbrahim Koçak, cep ve ev telefonundan kendisini arayan kişinin cep telefonunu arayarak açık bıraktı. Sabaha karşı 04.00’te uyanan Koçak, durumdan şüphelenerek telefonlarını kapattı. Yaklaşık 15 dakika sonra yeniden Koçak’ı arayan kişi, “Neden telefonları kapattınız'' dedi. “Siz hala çalışıyor musunuz. Sizin göreviniz kaçta bitiyor?'' diye sorduğu kişinin sinirlenerek kendisini azarlaması üzerine İbrahim Koçak cep telefonunu kapattı.

SABAH TELEFONUNDA MESAJ GÖRDÜ
Sabah kalktığında cep telefonunu açan Koçak, ‘İbrahim Bey beni acilen arıyorsunuz, başkomiser hemen arayın bakalım’ ve ‘İbrahim Bey hemen beni ara. Savcılık sizinle konuşacak, çabuk arayın’ yazılı iki mesaj ile karşılaşınca şekeri yükseldi ve rahatsızlandı. Bu sırada İbrahim Koçak’ı arayan Turkcell müşteri hizmetleri, faturasının 500 YTL’lik limiti aştığı uyarısında bulunda. Kendisini polis olarak tanıtan kişinin, cep telefonuna kontör transfer ederek dolandırdığını anlayan İbrahim Koçak savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

‘BU TONGAYA NASIL DÜŞTÜM’
Arayan kişinin polis olmadığından şüphelendiğini ve “Sizin komiser olduğunuzu nereden bileceğim'' diye sorduğunu söyleyen Koçak, olayı şöyle anlattı; “Ben öyle söyleyince bana telefondan telsiz sesi dinletti. O sırada yanında bulunan başka bir kişi de ‘bir vatandaş olarak emniyete yardımcı olmanızı bekliyoruz’ dedi. Ben de inandım. 2 gün telefonlarımın açık kalmasını istedi. ‘Çok değil mi?’ diye sorduğumda, ‘250 bin YTL ödemek istiyorsan kapat’ dedi. Ben de ‘tamam’ dedim. Gece 24.00’e kadar açık bırakmayı düşünmüştüm. Ancak uyumuşum. Sabaha karşı uyandığımda telefonları kapattım. 15 dakika sonra aradı ve ‘neden kapatıyorsun?’ diye sordu. Ben de ‘siz hala görevde misiniz?’ dedim. Beni azarladı, ben de ağzıma geleni söyleyip kapattım telefonu. Sabah telefonu açtığımda iki mesaj ile karşılaştım. Şekerim yükseldi. Sağlığım bozuldu. Nasıl bu tongaya düştüm anlamadım. Dolandırıldığımı anladım ve beni arayan kişiyi aradım. Ağzıma geleni söyledim.''

“BAŞKALARININ BAŞINA GELMESİN''
Telekom’un kendisini arayarak ev telefonunun 500 kontörlük limiti aştığı ve faturanın 600 YTL’ye ulaştığının bildirildiğini söyleyen Koçak, “Arkadaşlarım bin YTL’nin üzerine çıkan faturaları ödeyebilmem için aralarında para toplamış. ‘Bu duruma nasıl düştüm’ diye kendime çok kızıyorum. Aynı şey başkalarının başına gelmemesi için yaşadığım bu olayı önüme gelen herkese anlatıyorum" diye konuştu.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 13:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan alemdar IP: 85.104.108.xxx Tarih : 6.04.2007 08:45:01
yaa cokk aptallıkknedenkıı arayıyorsunn pekıı nee konuşuyorrr sadecee beklıyormusunn hemen bırr karakolaa gıdıp neden bıldırmıyorkıı yaa yaşlılıkk başa vurmuşşş bencee senn buu olayınn ustuneee bır bardakk suu ıc