22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Bursalı ustadan işi kaptılar

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde ev hanımları 'Kestane Şekeri' üretimi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Akçakoca ilçesine bağlı Altınçay köyünde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından fındığa alternatif ürün yetiştirme ve ev hanımlarının bütçelerine katkı sağlanması amacıyla kestane şekeri üretimi başlatıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından açılan birinci etap kursta 20 kursiyer ev hanımı tarafından kestane şekeri üretimi, sade ve çikolatalı olarak yapılıyor.

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, kestane şekeri üreten ev hanımlarını ziyaret etti. Kaymakam Tuncer, kestane ağacının Karadeniz halkı için ekmek kapısı olduğunu belirterek, "Kestane ağacı Karadeniz insanı için fındıktan sonra gelen ekmek kapısıdır. Kestane ağacından tekne ve gemiler yapılmasının yanı sıra kestane balı üretimi de yapılıyor. Bunun yanı sıra köy hanımlarına fındığa alternatif ürün yetiştirme konusunda kurs açarak kestane şekeri üretimine başladık. Bursa'dan kestane şekeri yapan bir usta getirttik. 20 ev hanımı kursa katıldı. Bu kursları yaygınlaştırarak kestane şekeri üretimini sağlamak ve bu üretimi tüm Karadeniz bölgesine yaymak istiyoruz" dedi.

Kurs Öğretmeni Ziraat Mühendisi Reyhan Erol da, Karadeniz bölgesi için kestane ağacının önemli olduğunu belirterek, "Fındık üretiminin yanı sıra ev hanımlarıyla, aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla kestane şekeri yapıp satışa sunuyoruz. Bir günde yaklaşık 40 kilogram kestane şekeri üretip paketliyoruz. Sade ve çikolatalı olmak üzere iki çeşit yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Ev hanımları da kestane şekeri yaparak hem iş sahibi olduklarını, hem de aile bütçelerine destek sağladıklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 18:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?