30
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Çiftçi toplantısı düzenlendi

Düzce İl Tarım Müdürlüğü tarafından Akçakoca ilçesinde yapılan çiftçi toplantısında köylülere Tarım Bakanlığı Desteklemeleri, Kooperatif Projeleri ve Kuş Gribi anlatıldı.

İl Tarım Müdür Vekili Ayhan Ünal, çiftçilerin sadece fındığa bağımlı kalmamaları gerektiğini söyleyerek, "Sadece fındığa bağımlı kalmamak için, Bakanlığımızın sağladığı desteklemelerden faydalanmanız gerekir. Örneğin Altınçay'da süt sığırcılığı projesi uygulamak mümkün. Çünkü bu köyde 6 bin ton civarında kaba yem bitkisi üretimi yapılıyor. Bakanlığımız kooperatif ortağı 50 kişiye çok uygun şartlarda 6'şar adet süt sığırı veriyor. Bunu ilk 2 yılı ödemesiz olmak üzere toplam 7 yılda geri ödüyorsunuz. Bu konuda İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüğümüz her türlü desteği vermeye hazır. Yeter ki sizden talep gelsin. Eğer siz bu projeleri talep ederseniz ve uygulama şansı bulursak bizler sizinle daha sık beraber olacağız. Ayrıca sizler de daha çok çalışarak yılda ortalama bin 500-2 bin ton süt üretebileceksiniz ve geliriniz artacak" dedi.

Toplantıda Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Abdullah Keskin de genel olarak Bakanlığın desteklediği projeler konusunda köylülerin sorularını cevaplandırdı.

Toplantının ardından Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal köylerdeki ahırları gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 13:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?