20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Düzce: Akçakoca'da petrol arama çalışmaları devam ediyor..

Düzce’nin Akçakoca İlçesi Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Madion Oil Turkey Inc. tarafından ortaklaşa yürütülen petrol-doğal gaz aramalarının yapıldığı platformda incelemelerde bulundu.

Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Düzce Vali Vekili Osman Demir ve Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz ile 10 gün önce doğalgaz ve petrol aramaları için Karadeniz’de yaklaşık 9 mil açığa kurulan platforma çıktı. Burada incelemelerde bulunduklarını ifade eden Çiloğlu, "Yetkililer buradan doğalgaz çıkma olasılığının yüzde 75, petrol çıkma olasılığının ise yüzde 25 olduğunu söylüyor. Şu anda 850 metre civarında derinliğe inilmiş ve bulgulardan umutlular. Her bir metrede numuneler alınıyor, 650 metrede doğalgaza rastlanmış" dedi.

Çiloğlu, Akçakoca’da petrol bulma olasılığının yüzde 25 olduğunu fakat petrol bulunduğu taktirde rezervin çok büyük olacağının tahmin edildiğini de belirterek, "Ümit ederim ki petrol çıkar, biz de o günü bayram ilan ederiz" diye konuştu.

iha-düzce
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 11:57:26
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?