23
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Düzce Akçakoca: 25 aileye birer büyükbaş hayvan dağıtıldı

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’ne bağlı Altınçay Köyü’nde "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" çerçevesinde 25 aileye birer adet büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Törene, Düzce Valisi Cengiz Bulut, Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz, Akçakoca Belediye Başkanı Gürol Kibar ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Cengiz Bulut, köylünün ürettikleri ile şehirliyi beslediğini belirterek, "Köylü eskiden beri ürettikleriyle şehirliği beslemeye çalışır. Fakat son yıllarda köylerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle herkes şehirlere inmeye başladı. Bugün 25 inek dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bölgede fındık üretiminin yanında alternatif gelir ile ekonominize katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz ise ilçede fındık üretimine alternatif olarak koyunculuk, arıcılık, kivi ve mantar yetiştiriciliğinin yanında büyükbaş hayvan yetiştiriciliğini de geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Amacımız üretimi arttırarak köylünün daha fazla kazanmasını sağlamak. Dağıtılan ineklerle bölgede süt üretimi artıracak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kura çekilerek 25 aileye birer adet inek verildi.

DÜZCE-(İHA)
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:31
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?