20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

'Hedef G-8'

Akçakoca Belediyesi'nin yeni hizmet binası açılışına katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin dünyanın güçlü ülkeleri arasında bulunduğunu belirterek, "Şu anda G-20'ler arasında olan Türkiye, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde G-8'ler arasındaki yerini alacaktır" dedi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, Akçakoca İlçe Belediyesi'ni yeni hizmet binasının açılışı için düzenlenen törene katıldı. Toptan, burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin çocukların geleceğini mutlu hale getirmek ve bu doğrultuda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Toptan, Türkiye'nin, gelecekte dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline geleceğini ifade ederek, "Yapılan bütün işler, sarf edilen bütün emekler bunun içindir. Türkiye şu anda ABD'de yapılan önemli bir zirvenin masasının kenarında oturuyor.G-20'ler zirvesi. Dünyayı kasıp kavuran küresel ekonomik krizden nasıl kurtulalım, ne gibi çareler bulalım diye dünyanın en büyük 20 ülkesinin lideri bir masa etrafında bu konforu tartışıyorlar. Biz o masadaki en büyük 17. ülkesiyiz. Bu yıl sonunda o masanın en büyük 15. ülkesi olacağız. Hedefimiz cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde G-8'lerin arasına girmektir" dedi. Yerel yönetimlerin önemine değinen Toptan, "Yerel yönetimlerden başlayarak, bu refah seviyesini vatandaşa ulaştırmak, demokrasiyi kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Yerel yönetimler doğrudan vatandaşımıza irtibat halende olduğu için, bütün demokrasilerde olduğu gibi bizim için büyük önem taşımaktadır. Son yıllarda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve daha etkin hizmetler yapabilmesi için pek çok yasa çıkartılmıştır. Vatandaşın refahının artırılması için gayretler sürdürülmektedir" diye konuştu.


AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış ise Düzce-Akçakoca karayolundaki çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını vurgulayarak, yolun yeni yılda bölünmüş yol olarak hizmet vereceğini söyledi. Ardından konuşan Düzce Valisi Bülent Kılınç, "Akçakoca nüfusu kışın 30 bin, yaz aylarında ise 100 bine ulaşıyor. Bu nüfus hareketliliği dikkate alınmalı ve yerel yönetimlerin yardım almasıyla ilgili yasal düzenlemeler buna göre yapılmalıdır" şeklinde konuştu. Daha sonra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Akçakoca Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 19:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?