29
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Kadın çiftçiler yarıştı

Düzce Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" yarışmasında Gölyaka ilçesinden Cansel Çetinkaya - Esma Hıdır çifti birinci olurken her iki bayana da birer adet buzağı hediye edildi.

Düzce Gençlik Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Düzce Merkez, Çilimli, Kaynaşlı, Gümüşova, Akçakoca, Gölyaka, Yığılca, Cumayeri ilçelerinden 2'şerli gruplar halinde toplam 16 yarışmacı bayan katıldı.

Yarışmaya geçilmeden önce bir konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, Türkiye'nin sanayileşmekte olan bir tarım ülkesi olduğunu belirterek, "Tarım alanında özellikle kadınlarımız erkeklere oranla daha çok çalışıyor. Bu nedenle kadınlarımızın eğitimine önem vermeliyiz" dedi.

Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal da bu yıl yarışmaya geçmiş yıllardan daha fazla ilgi gösterildiğini söyleyerek, "Kadın üreticilerimizin eğitimi bizim için çok önemli. Özellikle Düzce'de tarımın ekonomiye katkısı çok büyük. Kadınların ilimiz ekonomisindeki yeri bu nedenle önemli" şeklinde konuştu.

Düzce'de düzenlenen yarışmada Gölyaka ilçesinden Censel Çetinkaya-Esma Hıdır birinci, Düzce Merekez'den Gülhan Öztürk- Mualla Kaya çifti ikinci ve Gümüşova ilçesinden Nurten Şahin-Lütfiye Şahin de üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Censel Çetinkaya - Esma Hıdır, 24 Nisan'da Bartın'da yapılacak bölge yarışmasında ili temsil edecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 16:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?