23
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Öğrencilerin kuaför keyfi

Akçakoca'nın Dadalı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ilk kez kuaförle tanıştı.

Akçakoca Kaymakamlığı tarafından köylerdeki ilköğretim okulu öğrencileri, Akçokoca Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından tıraş edildi. 10 bayan 30 erkek kuaför öğrencinin bulunduğu Akçakoca Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri, 10 köyde 300 üzerinde çocuğu tıraş etti.

Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz bugüne kadar 10 köyde 300 çocuğu tıraş ettirdiklerini belirterek, "Daha önce tıraş olmamış öğrenciler var. Anne ve babaları tarafından tıraş ediliyorlardı. Biz de kaymakamlık olarak çocukları hem motive etmek hem de kuaförlerle tanıştırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Çocukları biraz mutlu edebildiysek bu bizim için büyük bir gurur" dedi.

Çıraklık eğitim merkezi öğretmeni Hasan Ekinci, amaçlarının sosyal kaynaşmayı sağlamak olduğunu ifade ederek, "Amacımız hem öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek hem de köydeki çocuklarımızı mutlu etmek. Bu yolla tıraş olan çocuklarımız da meslek konusunda fikir sahibi oluyor. Belki onlarda ilerde kuaför olmak ister. Makastan önlüğe kadar bütün ihtiyaçlarımız kaymakamlığımız tarafından karşılanıyor. Kaymakamlığımızın desteğiyle bu etkinliğe bu sene boyunca devam edeceğiz" diye konuştu.

Tıraş olan öğrenciler daha sonra Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz’ın yanına gelerek teşekkür etti. Öğrenciler, Uslanmaz’a, "Biz babamın yaptığı tıraştan daha yakışıklı olduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?