20
Mayıs
2024
Pazertesi
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Palamudun tanesi 9 YTL

Akçakoca Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, küresel ısınmanın Karadeniz bölgesinde balık üretimini etkilediğini söyledi. Palamut Balığının tanesinin 9 YTL'ye yükseldiği belirtildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Karadeniz'de küresel ısınmanın etkisi ile geçen yıllara oranla balık üretiminin oldukça azaldığı gözlendi. Özellikle avlanma yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından Karadenizde avlanan balıkçılar tarafından palamut balığının yok denecek kadar az olduğu ifade edildi.

Tezgahlarda tanesi 9 YTL'den alıcı bulan palamutun fiyatının, bu ayın sonlarına doğru daha da yükselebileceği belirtildi.

Akçakoca Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, avlanma yasağının sona ermesinin ardından denize açılan balıkçıların hayal kırıklığına
uğradıklarını bildirerek, şunları söyledi:

“Karadeniz bölgesinde avlanan balıkçılarımız geçen yıllara oranla elleri boş olarak dönüyorlar, bölgemize İstanbul ve Samsun bölgesinden gelen büyük tekneler, tam donanımlı radarları olmasına rağmen elleri boş dönüyorlar.

Karadenizde balığın az ve hemen hemen yok denecek kadar olmasını küresel ısınmaya bağlıyoruz, dengesiz hava değişimleri suyun sıcaklığının aniden değişmesi, balık üremesini ve yumurtlama dönemlerini etkiledi. Bu nedenle balık çok az. Balığın az olması özellikle tezgahlarda balık fiyatlarını yükseltmektedir, palamut balığı rekora koşuyor. Tanesi 9 YTL'den alıcı buluyor.Bu fiyat ileri tarihlerde daha da yüksele

AA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 15:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?