29
Mayıs
2024
Çarşamba
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Plaja mavi bayrak

AKÇAKOCA MAVİ BAYRAĞI ALDI

Düzce'nin Akçakoca İlçesi Ceneviz Kale Plajına Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından Mavi Bayrak Ceneviz Kale Plajında düzenlenen törenle verildi.

Mavi Bayrak için Ceneviz Kale Plajında tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca'nın Karadeniz Bölgesinin ilk turizm hareketinin başlandığı yer olduğunu belirterek "1952 yılında henüz Turizm Bakanlığı yok iken Turizm Derneği olan tek ilçedir. Denizinde ilk kez doğalgaz çıkan tek ilçedir ve Karadeniz bölgesinde ilk Mavi Bayrağı olan tek ilçe Akçakoca'dır" dedi.

Albayrak, Mavi Bayrağın, gerekli standartları taşıtan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü olduğunu işaret ederek "Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Mavi bayrak, özünde temiz deniz suyu, sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren gerekli donanıma sahip, iyi bir çevre yönetimini temsil etmektedir. Daha önce geri alınan mavi bayrak geri alınmıştı. Artık sonsuza kadar mavi bayrağımıza sahip çıkacağız. Serin turizm için herkesi Karadeniz'in şirin kenti Akçakoca'ya bekliyoruz" diye konuştu. Albayrak son olarak gelecek yıl 2 plaj daha mavi bayrak alacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından Mavi Bayrak göndere çekildi.

AKÇAKOCA MAVİ BAYRAĞI ALDI
AKÇAKOCA MAVİ BAYRAĞI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 17:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?