27
Mayıs
2024
Pazertesi
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

Plajlar pırıl pırıl olacak

Düzce'nin Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilçeyi yaza hazırlandıklarını söyledi.

Acil eylem planı çerçevesinde temizlik ve çevre düzeni çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Albayrak, ayrıca ciddi bir tanıtım projesi hazırladıklarını da belirtti.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilçede yoğun bir şekilde yaza hazırlık çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. 7 Mayıs'ta halkın katılımı ile temizlik kampanyasını düzenleyeceklerini kaydeden Albayrak, "Yaz mevsimine 1 ay kaldı. İlçemizi turizm anlamında yaza hazırlıyoruz. Şehrimiz çöplük içindeydi. 25 gündür şehri temizliyoruz. Ciddi bir temizlik kampanyası içindeyiz. 7 Mayıs'ta tüm halkımızla beraber temizlik kampanyası düzenleyeceğiz ve bu işi bitireceğiz.

Çevremizdeki illerden yoğun bir turist akını bekliyoruz" dedi. İlçede çevre düzeninin çok kötü bir durumda olduğunu, özellikle sahil bandındaki kaldırımların ise felaket bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Albayrak, "Önce kaldırımları değiştiriyoruz.Sonra çevre düzeni, yeşillendirme, çiçeklendirme ile ilgili ciddi bir çalışmamız var" diye konuştu. Yaz sezonu öncesinde ilçeye gelecek turlara rehberlik hizmeti için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Albayrak, "Turizm enformasyon bürosu kuruyoruz.Üniversite öğrencilerimize eğitim vererek turlara rehberlik hizmeti sunacağız" diye konuştu. Bu yaz plajların pırıl pırıl olacağını aktaran Belediye Başkanı Albayrak, belediye olarak hazırlıklarını şöyle anlattı: "Plajlarımızla ilgili çok ciddi hazırlığımız var. Bu yaz plajlarımız pırıl pırıl olacak. Kum temizleme makinesi aldırıyoruz. Denizimizde son yıllarda gözüken yosunlar görüntü kirliliği yaratıyor. Bunu önleyecek çalışmalar başlattık. Yosun temizleyecek makineyi aldırıyoruz. Plaj hizmetlerinde ciddi mesafe alacağız. Görünümü güzel duş, soyunma kabini ve tuvalet hizmetleri vereceğiz. Bunun için bütün sahilimizi gözden geçiriyoruz." Fikret Albayrak, bu yaz kesinlikle Akçakoca'da su sıkıntısı yaşanmayacağının altını çizerek " Son 3-4 yılda yaşadığımız sıkıntıyı yaşamayacağız. Bütün önlenmemizi aldık.Düzce'deki insanlarımız keyifle gelecek, denize girebilecek ve tatilin keyfini çıkarabilecek. Bu yaz bütün Düzce'yi Akçakoca'ya bekliyoruz" diye konuştu. Festival hazırlığına başladıklarını söyleyen Albayrak ayrıca ilçenin tanıtımı için hazırladığı projelerinden bahsetti. Albayrak, şunları söyledi: "Akçakoca'da 3 yıldır yapılmayan festivali bu yaz yapacağız. Festival öncesi ciddi tanıtım kampanyamız olacak. Ulusal basında ek olarak dağıtılmak üzere Akçakoca dergisi çıkartacağız. Mayıs ayı sonu itibariyle bu konuda bir tanıtım çalışmamız olacak. Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerin bilboardlarında Akçakoca'nın tanıtımını sağlayacağız. Bunun için ciddi bir tanıtım hazırlığımız var." Çok acele Akçakoca'yı yaza hazırladıklarını belirten Belediye başkanı Albayrak, 2010 yılında Türkiye'nin Akçakoca'yı konuşacağını iddia ederek şöyle konuştu: "Süremiz çok dar ve kısa. Hedefimiz 2004 yaz ayındaki potansiyeli yakalayabilmek. Akçakoca 2004 yılından sonra turizmde inanılmaz geriye gitti.

2010 yılında Türkiye Akçakoca'yı konuşacak. Önümüzdeki yılki projelerimiz daha farklı olacak. Acil eylem planı olarak son 2 ay içinde Akçakoca'mızı Türkiye ve dünyadan gelen vatandaşlarımıza hazırlayacağız."

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 17:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?