19
Mayıs
2024
Pazar
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

SYDV'den vatandaşlara inek dağıtıldı

Akçakoca İlçesi’nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, Sosyal Riski Azaltma Projesi çerçevesinde vatandaşlara süt ineği, koyun ve arı kovanı yardımı yapıldı.

Akçakoca İlçesi Beyhanlı Köyü’nde gerçekleştiren törene Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz, Çilimli İlçesi Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, Tarım İl Müdürü Salih Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, hayvan dağıtımının devletin vatandaşlarla birlikte ortaya koyduğu çok güzel bir proje olduğunu belirterek, "Bu tür çalışmalarımız gelip geçici olmasın, kalıcı olsun. İleride ele alacağımız daha büyük projelerin bugün altyapılarını hazırlıyoruz. Bu hayvanları alan üreticilerimiz, bunları daha da geliştirmelidir. Gelişmiş ülkelerle aramızda açık fark var, bunun için çok çalışmalıyız. Çalışmazsak geri kalmışlığa devam ederiz" dedi.

Konuşmaların ardından arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan 25 kişiye sertifikaları ve arı kovanları, 5 aileye toplam 10 koyun, 1’er koç dağıtıldı. 25 adet süt ineği ise kura yoluyla dağıtıldı. Kurada 1 inek ve buzağı Günal Bülbül’e çıktı. Bülbül, hem ineği hem de yavrusunu almanın büyük mutluluğunu yaşadı.

Akçakoca
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 15:25:28
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 15:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?