30
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKOCA - DÜZCE
Belediye Sayfaları

TOKİ Metek konutları tamamlanıyor

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Metek köyünde TOKİ tarafından yapılan bin 776 konutun ilk etabının tamamlandığını belirterek, "Konutların tamamı, yıl sonuna kadar tamamlanacak" dedi.


Başkan Mehmet Keleş, TOKİ tarafından Metek köyünde 3 etap halinde yapılan konutlarla ilgili açıklama yaptı. Konutların ilk etabının bitirildiğini belirten Başkan Keleş, "Metek köyündeki TOKİ tarafından yapılan konutlarının ilk etabı bitirmek üzere. Yıl sonuna kadar da bütün etapları tamamlayıp anahtar teslimi törenine gerçekleştirilecek. Zannediyorum 1. etap şu anda anahtarını teslim alıyor. Biliyorsunuz burası 3 etaptı. 2. etapta tamamlanıyor. 3. etapta yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Düzce'deki bütün konutlar teslim edilmiş olacak" dedi. Hükümet sokağının trafiğe kapanacağı yönündeki soruya cevap veren Başkan Keleş, "Biz Hükümet sokağı inşaat için kapattık. İnşaatı bittiğinde o sokakta bulunan esnaf ve vatandaşla görüşeceğiz. Kendi ulaşım planımıza bakacağız. Sonuç itibariyle esnaf kapanması daha uygun diyorsa, bizim ulaşım planımızda buna uygunsa, caddeyi trafiğe kapatıp, yaya trafiğine açmak istiyoruz. Fakat genel istek ve temayül sokağın araç veya yaya trafiğine açık olması yönünde. Ona göre haraket ederiz. Belediye olarak insanların tercihinin tersine hareket etmeyiz. Dolaysı ile yapılan inşaat bittikten sonra bakacağız" ifadelerini kullandı. Keleş, Düzce'de yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak şunları söyledi. "Camikebir mahallesinde kentsel dönüşüm ile ilgili TOKİ ilk teklifini ortaya koydu. Tabii ki burada ortaya çıkan ilk tekliftir. Vatandaşla bir pazarlık söz konusu. Vatandaşta talebini ortaya koyacak. Daha sonra her iki taraf arasında yapılan pazarlık sonucunda ortaya son şekil çıkacak. TOKİ'nin bu gün teklif etmiş olduğu miktar, vatandaşların hoşuna gitmemiş olabilir. Biz hiç bir zaman orda vatandaşımızı mağdur ettirmeyiz. Hakları neyse almalarını sağlarız."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?