29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇİLİMLİ - DÜZCE

Çilimli suya kavuştu

Düzce'nin Çilimli ilçe Belediye Başkanı Mehmet Acar, ilçenin en önemli sorunu olan su sıkıntısını kökten hallettiklerini ve bugünden itibaren ilçeye su verildiğini söyledi.


Çilimli İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Acar, ilçede yapılan su çalışmalarını yerinde inceledi. Acar, burada yaptığı açıklamada, Çilimli'de bir süreden beri yaşanan su sorununu çözmek için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi. İlçenin kuzey kesiminden, özel bir su şirketinin tesislerinin bulunduğu bölgedeki su kaynağından yeterli miktarda su alınmaya başlandığını belirten Başkan Acar, "Bu kaynaktan ilçenin tüm ihtiyacını karşılayacak miktarda su aldık ve gerekli hazırlıkları tamamladık. Artık bundan böyle Çilimli ilçesinin su sorunu olmayacak" dedi.


Başkan Acar, özellikle 2007 yılında su konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek "Teşvik yasasından sonra ilçemizde çok sayıda fabrika kuruldu. Bu nedenle su pompaları yetmediği için çok sıkıntı çektik. Özel bir su tesisinin bulunduğu bölgedeki suyu alabilmek için, Orman Bakanlığı ile olan mahkeme sonucunu bekledik. O yüzden ihaleyi geçen sene yapamadık. Mahkemenin bitmesinin hemen ardından ihaleyi gerçekleştirdik. Şu anda ekiplerimiz çalışıyor. Bugün itibariyle de suyu şebekeye bağlıyoruz. Çilimli'de artık 10 yıl su sıkıntı olmaz" diye konuştu.
Başkan Mehmet Acar, belediyeye çok büyük bir külfet olan pompalardan kurtulmuş olduklarını belirterek "Pampalar nedeniyle ayda 15-20 bin YTL elektrik ücreti ödüyorduk. Şimdi ödemeyeceğiz. Bunun da belediyeye bir katkısı olacak" dedi.
Başkan Mehmet Acar yaptığı açıklamanın ardından vanayı açarak Çilimli İlçesi'ne suyu verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 18:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?