26
Mayıs
2024
Pazar
ÇİLİMLİ - DÜZCE

Çilimli örnek ilçe haline gelecek

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ilçenin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınmasını sağlamak üzere bazı projeler gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi.


İlgili birimlerle görüşerek Çilimli'nin kalkınması için büyük çaba sarf edeceklerini belirten Yavuz, "Çilimli ekonomik anlamda olsun sosyal anlamda olsun örnek gösterilen yaşanılabilir bir ilçe haline gelecek" dedi.


İlçede sosyal alanlar noktasında çalışmalar yapacağını belirten Yavuz, "İlçemizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de sosyal alan bulunmaması. Dere ıslah çalışmalarının ardından ilçemizde mesire alanları oluşturacağız. Otellerin veya çeşitli spor komplekslerinin kurulabileceği alanlar var. İlgili bakanlıklarla görüşerek, özel sektörlerle bu fikirlerimizi paylaşarak, ilçemize sosyal alanlar kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.


Çilimli İlçesi'nin organik tarım bölgesi olarak ilan edildiğini, bu nedenle de ilçeye Ziraat Fakültesi kazandırmak istediklerini sözlerine ekleyen Yavuz, "İlçemiz organik tarım bölgesi olarak ilan edildi. Şu an mevcut yüksek okulumuzda organik tarım bölümü var. İlçemize Ziraat Fakültesi'ni kazandırarak, hem öğrenci sayısını arttırmayı, hem de çiftçilerimizin bu işi bilinçli bir şekilde yapabilmeleri için ilçemize gelecek eğitimcilerden faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece hem ilçemizin ekonomik kalkınmasına, hem de çiftçilerimize katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?