17
Mayıs
2024
Cuma
ÇİLİMLİ - DÜZCE

Çilimli’ye 4 bin kişilik yatırım

Kendi ilçe sınırları içinde boş arazileri yatırama hazırlayan belediyeler, bir kaç yatırımı ilçelerine çekerek, mevcut işsizliği önlemek ve istihdam sağlamak için kolları sıvamış durumda. Çilimli Belediyeside bu konuda tüm hazırlıklarını yaptı. Töngelliden, Taşköprü mevkiine kadar olan bölgeyi imara aldıklarını belirten Başkan Mehmet Acar, mera vasfındaki arazilerini bu vasıflarını kaldırdıklarını belirtti.

Yeni Belediye Başkanı Acar, yatırımlara imkan olduğunca yer vereceklerini belirterek,  "Bir çok boş arazimiz var. 15-20-30 dönüm. Bize gelecek talebi karşılarız" dedi.

Bu günü kadar 7-8 firmayla görüştüklerini belirten Başkan Acar, bu görüşmelerin neticelerini ay sonuna kadar almayı bekliyor. Ancak Çilimli için bir kurtuluş noktası olacağına inandığı lastik fabrikası yatırımının bir ah önce hayata geçmesini istiyor. Başkan Acar, "Bir lastik fabrikası var. Kendilerine 500 dönümlük bir arazi gösterdik. Bu ay sonuna kadar netlik kazanacak. Eğer bu fabrika Çilimliye kurulursa 4 bin kişilik istihdam sağlanmış olacak. Bu hem Çilimli'nin hemde çivar ilçelerin işsizlik sorununu çözer." dedi.

Başkan yatırımcının üç gün sonra kaçıp gitmemesi için, anlaşma yapmadan arazilerin mera vasfını kaldırmayacaklarını belirterek, "Daha önce de olmuş Düzce'de. Yatırımcı geliyoruz demiş, gelmemiş. Bu nedenle kurduğumuz meclisle bunu takip edip, kontrol altında tutacağız. Yani fabrikalar gelir imzayı atmadan önce arazilerin mera vasfını kaldırmak yok. Önce imza sonra arazi." dedi.
düzcedamla
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 12:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?