17
Mayıs
2024
Cuma
ÇİLİMLİ - DÜZCE

Düzce: Çilimli'de dolu tütünleri vurdu


Düzcenin Çilimli İlçesi’nde dün akşam saatlerinde etkili olan doludan tütün büyük zarar gördü. Dolu yüzünden bazı evlerin camlarının kırıldığı belirtilirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden fındık toplamak için Çilimli’ye gelen işçilerin çadırları da yağıştan etkilendi.

Yetkililer, Hasar Tespit Komisyonu oluşturulacağını ve yağışların yol açtığı maddi zararın tespit edileceğini bildirdiler.

Metrekarede 14 kilogram yağış düşen Düzce`de, Melen Çayı'nın yaklaşık yarım metre yükseldiği bildirildi. Devlet Su İşleri Düzce İl Müdürü Beşir Özcan, Melen Çayı'nda tehlike yaşatacak bir yükselme olmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Düzce'de sel tehlikesi yaşanmadı, önlemler erken alınmıştı. Melen Çayı`nda küçük bir yükselme var, tehlike yaratmıyor. Sakarya bölgesinde Melen`e bağlanan derelerde yükselme söz konusu. Düzce'de dolu nedeniyle Cumayeri, Çilimli ve Akçakoca ilçeleri ile Konuralp beldesindeki tütün, mısır ve fındık üreticileri olumsuz etkilendi." Akçakoca İlçesi'nde sağanak sonucu dün akşam 2 evi su basmış, cezaevi de su altında kalmıştı. Doğu ve Güneydoğu`dan fındık toplamak için gelen ve dere kıyılarında kurdukları çadırlarda kalan işçiler, muhtemel bir sele maruz kalmamaları için Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz`ın talimatı doğrultusunda belediye otobüsleriyle buralardan alınarak, Kapalı Spor Salonu`na yerleştirilmişlerdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 15:23:12
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 17:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?