19
Mayıs
2024
Pazar
ÇİLİMLİ - DÜZCE

Yavuz'dan esnafa kutlama

BAŞKAN YAVUZ'DAN AHİLİLİK HAFTASI MESAJI

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Ahilik kültürünün haksız rekabeti ortadan kaldırarak, yardımlaşmayı ve dayanışmayı teşvik ettiğini, ayrıca Türk ekonomik ve sosyal hayatın gelişmesinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Başkan Yavuz Ahilik teşkilatının uzlaştırıcı bir özelliğe sahip olduğunu işaret ederek, "Ahilik kültürünü çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak, üzerimize düşen en önemli görevler arasındadır. İnsana saygı ve sevgiyi işleyen Ahilik kültürü, haksız rekabeti ortadan kaldıran sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Ahilik teşkilatları iş hayatının düzenlenmesinde toplumun bütününü ele alarak sosyal grupların menfaatlerini

düşünmelidir. Sosyal huzurun sağlanması için uzlaşmacı, sosyal ve ekonomik ilişkilerin kurulmasını amaçlayan Ahilik teşkilatları, bu özelliği ile insanlığa ışık tutar. Millet olarak sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden Ahi Evran muhabbeti ile birbirimizle kucaklaşarak dünya milletleri ile yarışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın Ahilik Kültür Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:21:00
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?