22
Mayıs
2024
Çarşamba
CUMAYERİ - DÜZCE

3 bin kişi terörü lanetledi

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde düzenlenen 'Şehitlere saygı teröre lanet' mitinginde binlerce kişi Türk bayraklarıyla yürüdü.

Cumayeri Ziraat Odası Başkanlığı, Cumayeri Belediyesi, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Partiler tarafından düzenlenen 'Şehitlere saygı teröre lanet' mitingi belediye önünden kaymakamlık önüne kadar yapılan yürüyüşle başladı. Törene katılanlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", "PKK kahrolsun", "Ya Allah Bismillah Allahü Ekber" sloganları attı. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan kalabalık 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından İstiklal Marşını okudu.

Cumayeri Ziraat Odası Başkanı İhsan Keleş, konuşmasında birlik mesajı vererek "Binlerce yıldır vatan diye üzerinde yaşadığımız, havasını soluduğumuz, nimetleri ile beslendiğimiz, şehitlerimizin kanları ile suladığımız, acısını yüreğimizde hissettiğimiz sevincini sevincimiz bildiğimiz bu kutsal topraklar üzerinde yaşamak kolay değil. Birlik olmalı, ayrılığa düşmemeliyiz. Zira birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır" dedi.

"Hepimiz birer Mehmetiz" diyerek konuşmasına başlayan Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu da, sözlerine şöyle devam etti: "Bu vatan bizimdir bizim kalacak. Gerekirse uğrunda hepimiz birer Mehmediz. Bu topraklar kutsaldır. Kutsallığı toprağın vatan olması için şehitlerimizin akıttığı kandadır. İşte bundan dolayıdır ki bu vatan bu millet hainleri içinde barındırmaz ve onları lanetler."

Konuşmaların ardından Düzce'de şehit olanların isimleri okundu. Meydanı dolduran 3 bin kişi bir ağızdan her şehit isminin okunmasının ardından "Burada" diye karşılık verdi. Miting olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 19:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burhan YENİGÜN IP: 81.213.77.xxx Tarih : 24.10.2007 22:24:50

Bir Cumayer'li olarak kendi insanımızın yaşanan törör olaylarına duyarsız kalmadığı için çok gururluyum.Kendi insanımızın vatan perverliği tartışılmaz.Bu duyarlılıklarından ötürü tüm halkımıza teşekkür ederim.