30
Mayıs
2024
Perşembe
CUMAYERİ - DÜZCE

Cumayeri MYO açıldı

Düzce Üniversitesi'ne bağlı Cumayeri, Çilimli ve Gümüşova Meslek Yüksek Okulları (MYO) açıldı.


MYO'ların resmi açılışlarıyla ilgili olarak ilçelerde törenler düzenlendi. DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu törende yaptığı konuşmada, Düzce'de önemli sanayi yatırımları olduğunu belirterek, yeni açılan meslek yüksek okullarının sanayi tesislerinin ihtiyaç duyduğu vasıflı ara eleman ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Düzce Üniversitesi'nin eğitim alanında önemli başarılar elde ettiğini anlatan Şerifoğlu, "Yeni açılan okullarla birlikte üniversitemiz önemli bir eğitim hamlesi başlattı. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Düzce Milletvekili Celal Erbay da, vasıflı ara elemanın, sanayinin genel eksikliği olduğunu anlatarak, yeni açılan okulların bu eksikliği gidermede önemli rol oynayacağını kaydetti.

Düzce Valisi Bülent Kılınç ise, Düzce'de 300'den fazla sanayi tesisinin ihtiyaç duyduğu vasıflı ara elemanın, meslek yüksek okullarından mezun olacak öğrencilerle giderileceğini söyledi. Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kurum olarak ciddi çaba gösterdiklerini ve tek katlı hizmet binasını üniversiteye tahsis ettiklerini belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üniversitemize ve yüksek okulumuza sahip çıkacağız ve her türlü desteği vereceğiz" dedi. Konuşmaların ardından Cumayeri Meslek Yüksek Okulu'nun oluşumuna katkı sağlayan kişilere plaket verildi. Daha sonra da okul binası kurdelesi kesilerek eğitime açıldı. Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde de MYO'ları düzenlenen törenle hizmete girdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?