29
Mayıs
2024
Çarşamba
CUMAYERİ - DÜZCE

Fiskobirlik'e fındık bağışı

Cumayeri ilçesinde fındık üreticileri, ekonomik darboğaza düşen Fiskobirlik'e sahip çıkmak amacıyla "Fındık bağışlama kampanyası" başlattı.


Fiskobirlik'e sahip çıkma kararı alan fındık üreticileri adına yapılan açıklamada "Kooperatife ortak olan herkes bir çuval fındık verirse, bu miktar ülke çapında yaklaşık 20 bin ton olur. Bu miktardaki fındık Fiskobirlik'i kurtarır" denildi.


Cumayeri Fiskobirlik'in ortağı üretici Nevzat Keleş, kampanya kapsamında bir çuval fındık hibe etti. 1973 yılında ortak olduğu bu kooperatife hiç ara vermeden fındık yatırdığını belirten Keleş; "Birliğimizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntısını gördüm. Şimdi kooperatifimin bana ve benim gibi sadık ortaklarının desteğine ihtiyacı var. 3 bin 600 ortağı olan bu kooperatifimiz ortakları birer çuval fındık hibe etse yaklaşık 250 ton fındık yapar. 50 Kooperatife sahip yaklaşık 235 bin ortağı bulunan
birliğimiz ortaklarının en az birer çuval fındık desteğini aldığında yaklaşık 20 bin ton fındık yapar. Birliğimizi bir nebzede olsa rahatlatır diye düşünüyoruz'' dedi.
Fiskobirliğin ortaklarına bu yıl daha da çok ihtiyacı olduğunu anlatan Keleş, sözlerini şöyle tamamladı: ''İnanıyorum ve umuyorum ki ortaklarımız benim bu hareketimi duyduktan sonra yardım için kooperatiflerinin kapısına koşarak en az birer çuval fındık hibe edeceklerdir.''

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?