30
Mayıs
2024
Perşembe
CUMAYERİ - DÜZCE

Yerel seçimlere sıkı hazırlık

AK Parti Cumayeri İlçe Başkanı Muammer Arslan, yerel seçimlere 5-6 ay gibi kısa bir süre kaldığını belirterek, seçim startını vereceklerini söyledi.


Cumayeri ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti Cumayeri Merkez İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi'nde, 362 partiliden 183'ünün oyunu alarak 4 oy farkla seçimi kazanan Muammer Arslan, seçimlerin yapıldığı günden bu yana birçok tartışmaya sahne olan kongreyi değerlendirdi.


Başkan Arslan, Cumayeri ilçesinde ilk defa 2 listenin yarıştığı bir kongre yaşandığını ve bunun demokrasi açısından gayet doğal bir durum olduğunu söyledi. Kongrelerin, parti ve teşkilat içi bir yarış olduğunu belirten Muhammet Arslan, "Önemli olan bu yarışın gayet seviyeli ve centilmence geçirilmiş olmasıdır. Bu manada, kongre öncesi çalışmalarda, diğer aday arkadaşımız ve bizler gayet seviyeli ve son derece centilmence bir kampanya dönemi geçirdik. En küçük bir olumsuzluğa mahal vermeksizin, kongre gününe kadar geldik. Bu vesile ile diğer aday arkadaşımız Hayri Yağmur ve ekibine göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.


Bundan sonraki süreçte, bütün delegeleri ve üyeleri ziyaret edeceklerini ve yerel seçim startını vereceklerini işaret eden Başkan Arslan, "AK Parti büyük bir kitle partisi. Bundan hiç kuşku yok. Bundan sonraki süreçte, ilçemizde de büyüyerek yoluna devam edecektir. Kendini AK Partili hisseden herkese ardına kadar kapılarını açan bir parti. Önümüzdeki yerel seçim sürecinde, yoğun bir şekilde, partimize yeni kattığımız arkadaşlarımızla birlikte, daha da güçlenmiş bir teşkilat olarak, bütün gücümüzle önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanma sürecine başlayacağız" diye konuştu.
Kongre sonrası Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu'nun basına yansıyan açıklamalarını da değerlendiren Arslan, "Mevki ve makam sahibi olan insanların yapmış oldukları bazı beyanları, kelimelerini ve sözlerini seçerek yapmaları gerekir diye düşünüyorum. Parti içinde siyaset yapan insanları, milletin kendisi var eder, yüceltir ve büyütür. Tasfiye olması gerekiyorsa da bunu milletin kendisi yapar. Bu manada, bizim kesinlikle böyle bir düşüncemiz yoktur. Halka güvenmek lazım. Halkın desteğini arkasına hisseden insanların bu tip şeylerle sıkıntısı olmaması gerekir" şeklinde konuştu.
Yerel seçimlere 5-6 ay gibi kısa bir süre kaldığını ve bu zamanın verimli geçirilmesi gerektiğini belirten Arslan, "Önümüzde 5-6 aylık bir süre kaldı. Bu dönemin çok iyi bir şekilde dolu dolu geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Teşkilat olarak bizlerin, belediye olarak da kendilerinin yapması gereken çok önemli işler var. Biz bu beyanların bir anlık öfke ve sinirle yapıldığını umuyoruz. Bunlar bizim kendi içimizde halledebileceğimiz hususlardır. Kendisi bizim partimizin belediye başkanıdır. Yoluna da şu anda devam ediyor" dedi

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?