29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜMÜŞOVA - DÜZCE

Artık avcıların da bayramı var

Avcılık ve Atıcılık Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez Düzce'de Uluslararası Avcılar Bayramı düzenlendi.


Düzce'nin Gümüşova ilçesi Elmacık köyünde Avcılık ve Atıcılık Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez Uluslararası "Avcılar Bayramı" düzenlendi.

Değişik illerden gelen avcılar Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait Elmacık Atış Poligonu'nda değişik etaplarda derece elde etmek için kıyasıya yarıştılar,
Gençlik Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, amacın avcıları bir araya getirmek olduğunu belirterek, "Düzce'nin av ve silaha olan merakı dolayısıyla yöre insanını avcılığa karşı merakı var. Bizde bu amaçta Avcılık ve Atıcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Avcılar Bayramını en iyi şekilde geçirmeleri için destek veriyoruz" dedi.


Avcılık ve Atıcılık Düzce İl Temsilci Arif Kayagil, Düzce'de bulunan atış poligonunun Batı Karadeniz bölgesinin en aktif poligonu olduğunu belirterek "Ulusal bazda ilk kez Düzce'de yapılıyor ve birkaç yıl bu organizasyona ev sahipliği yapacağız" şeklinde konuştu.


Bugün yapılan müsabakalarda Avcılara yönelik avcı atış yarışması, Tek kurşun atış müsabakası, Sabit hedef, Koşan domuz, Yivli tüfek müsabakası, Sabit hedef ve Koşan domuz 100 metre yivli tüfek, Okla hedefe atış, Havalı tüfekle de Biotlan ve koşan hedef atışları yapılıyor.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 14:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?