19
Nisan
2024
Cuma
KAYNAŞLI - DÜZCE
Belediye Sayfaları
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Düzce Üniversitesi’nin 2006 yılında eğitime açılmasıyla, Kaynaşlı’da Meslek Yüksek Okulu (MYO) kuruluşu için çalışmalar 2007 yılında başlatılmış; her kademede yapılan yeterlik incelemelerinin ardından başvuru tüm makamlarca onaylanmıştır.

Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu’nun kuruluş amacı; öğrencileri alanlarında uzmanlaşmaya ve güncel teknolojiyi kullanarak bilgilerini sürekli yenilemeye yönlendirmek; alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerini sorumlu meslek elemanı anlayışı ile birleştirerek, toplumda yer almalarını sağlamaktır.

Meslek Yüksek Okulu, Kaynaşlı Belediyesi’nin Düzce Üniversitesi’ne tahsis ettiği, toplam 3500m2 alana sahip olan hizmet binası katında faaliyet göstermektedir. Yapımı 2003’te tamamlanan binada, MYO programlarının kullanabileceği alt yapı ve hizmet kolaylıkları mevcuttur.

MYO için tahsis edilen binanın alt katında Ziraat Bankası, PTT ve elektrik idaresinin (SEDAŞ) Kaynaşlı müdürlükleri ile eczane, market, büfe, bilgisayar, kırtasiye, berber, tuhafiye ve diğer çeşitli küçük işletme, mesleki ve sivil kuruluşlar bulunmaktadır. Yakın çevrede ayrıca çok sayıda lokanta, kafe, büfe vb. ikram amaçlı işletme ile internet kafe, gazete bayii, bakkal, manav, terzi, nalbur, kırtasiye dükkanları, marketler, berber-kuaför salonları, tekstil-konfeksiyon, elektrik-elektronik alet, mobilya, beyaz eşya mağazaları, otobüs ve taksi durakları hizmet vermektedir.

Kaynaşlı MYO’nun başlıca öğrenci kaynağı, Düzce ilinin Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) olması sebebiyle Düzce, Bolu-Ankara, Sakarya-Kocaeli ve İstanbul illerinin mesleki teknik orta öğretim kurumlarıdır.

Kaynaşlı’nın Ankara ile İstanbul’un tam ortasında (iki kente de eşit uzaklıkta, yaklaşık 225’er km) bulunması, Düzce ili içinde ve METEB illerine kesintisiz ulaşım kolaylıkları, ilçenin mevcut fiziki imkanları, dışa dönük sosyal yapısı ve potansiyel istihdam olanakları nedeniyle, Meslek Yüksek Okulu yöre, bölge ve ülke çapında öğrenciler için çekici bir tercih oluşturmaktadır.

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu, 2008-2009 öğretim yılında ilçe, bölge ve ülke ihtiyaçlarına uygunluğu titiz araştırmalarla belirlenen 5 program ile eğitime açılmıştır. Bu programlara ilaveten 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılında öğrenci alacak 2 yeni program daha ilave edilmiştir. Böylece Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu, toplam 7 program ile program bazında Düzce Üniversitesinin İkinci büyük Meslek Yüksekokulu olmuştur. Programlarımızın 5’i Teknik ve 2’si de İktisadi ve İdari programdır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Merkez Mah. Kültür Cad. Belediye İş Merkezi Kat:1
Adres2 :Kaynaşlı/Düzce
Posta Kodu :81900
Telefon :(0380) 544 25 12
Faks :(0380) 544 28 12
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.